Meny

Ap vurderer «kronprinser» som helseminister

Både Jonas Gahr Støre (venstre) og Trond Giske (høyre) skal være åpne for å overta som helseminister dersom Stoltenberg og partiet ønsker det. Foto: Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utenriksminister Jonas Gahr Støre eller nærings- og handelsminister Trond Giske kan gå til Helsedepartementet, skriver Aftenposten.

Flere svært sentrale regjeringskilder i Ap bekrefter ifølge Aftenposten at det nå tenkes og snakkes om endringer i regjeringskabalen koblet sammen med diskusjonen om arverekken etter statsminister Jens Stoltenberg.

Diskusjonen går også relativt åpent blant medlemmer i partiets sentralstyre og stortingsgruppe.

Ett av diskusjonstemaene er muligheten for å skifte ut helseministeren, og etter det Aftenposten erfarer, skal både Giske og Støre være åpne for å overta som helseminister dersom Stoltenberg og partiet ønsker det.

Ifølge Aftenposten er ingen i tvil om at Giske ville blitt en god helseminister. Samtidig vurderes han fortsatt av mange som for venstreorientert til å overta som statsminister etter Stoltenberg.

Noen av regjeringskildene mener det vil være en tabbe å plassere Støre i Helsedepartementet.

– Det vil være det dummeste i hele verden å sette Jonas i Helsedepartementet. Han er suveren i utenriksspørsmål og vil miste mye popularitet i det øyeblikket han må begynne å mene noe om lokalsykehus, sier en regjeringskilde til Aftenposten.

Samtidig mener andre at Støre «vil ha godt av» å overta uriasposten i Helsedepartementet.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært