Kneet tvinger Svindal til å ta en pause

Et vondt kne tvinger Aksel Lund Svindal til å ta en liten pause fra verdenscupen i alpint. (Foto: Cornelius Poppe, SCANPIX)
Et vondt kne tvinger Aksel Lund Svindal til å ta en liten pause fra verdenscupen i alpint. (Foto: Cornelius Poppe, SCANPIX)

Aksel Lund Svindal må ta en liten pause fra verdenscupen på grunn av den lille kneskaden han pådro seg i VM.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Derfor valgte han å reise hjem til Oslo etter at VM-innsatsen var over med fjerdeplassen i storslalåmrennet fredag. Allerede mandag skal han til fysioterapibehandling på Olympiatoppen i Oslo.

– Aksel bør ikke kjøre renn den nærmeste tiden. Det rådet har han fått, og det følger han. Kneskaden han pådro seg etter det lange hoppet i utforrennet er ikke alvorlig. Det er heller ikke snakk om noen stor skade, men han kommer til å stå over verdenscuprennene i bulgarske Bansko neste helg. Da kommer han til å få behandlinger og holde seg mest mulig i ro, sier Trond Reginiussen til NTB.

Reginiussen er fysioterapeut for de norske alpinistene, og sammen med lege Ola Rønsen er det han som har hatt ansvaret for Svindals helse under mesterskapet i Tyskland.

Vondt

Reginiussen forteller at det ikke har vært noen fare med Svindal når han har stått på ski, men kneet har gjort vondt når det har vært satt under press.

– Det er snakk om en liten hevelse på knokkelen, men han kommer til å bli helt kvitt denne lille skaden etter en uke med ro og behandlinger i Oslo. Kroppen leger slike småskader veldig raskt, forteller fysioterapeuten til NTB.

Svindal pådro seg skaden forrige lørdag, men han kjørte likevel inn til gullet i superkombinasjonen mandag. Han endte også på fjerdeplass i storslalåmrennet.

Det var aldri meningen at han skulle kjøre søndagens slalåm, og etter den lille smellen han fikk i kneet ble det helt uaktuelt.

– Det har stort sett gått greit for Aksel i de konkurransene han har kjørt, men jeg vil nok tro at han merket litt til smertene under annenomgangen av storslalåmrennet, sa Reginiussen til NTB lørdag.

Dersom han har rett, kan det forklare at Svindal ikke klarte å kjøre like godt i finaleomgangen i storslalåmen som han gjorde i første omgang.

14 dager

Nå får han i realiteten 14 dager på seg å bli kvitt det lille kneproblemet, for i og med at han står over rennene i Bansko, blir neste konkurranse for ham i Kranjska Gora.

Deretter er det tre fartsrenn på Kvitfjell som står for tur, og til rennene på hjemmebane er det i alle fall viktig at Svindal stiller frisk og skadefri.

I verdenscupen får det liten betydning for Svindal at han velger å stå over et par renn nå, for kroaten Ivica Kostelic har en så stor ledelse i sammendraget at Aksel har gitt opp den kampen. Han mener selv han i beste fall kan klare annenplassen i den totale verdenscupen, og den muligheten vil han ikke miste selv om han står over to renn om en uke.

Kjetil Jansrud, Lars Elton Myhre og Leif Kristian Haugen skal forsvare de norske fargene i søndagens slalåmrenn i VM.

(©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden