Kom for sent til premieutdeling:

Petter Northug fikk kjeft

Petter Northug rett etter målinnspurten. Foto: Lasse Evensen
Petter Northug rett etter målinnspurten. Foto: Lasse Evensen

- Dette må du ikke gjøre, sa en forbanna Otto Ulseth til Petter Northug. Nok en gang klarte Petter å komme for sent til premieutdelingen. Men ikke uten grunn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg hadde så innmari vondt i magen, repliserte Petter.

Det var helt tydelig at han hadde vondt. At det ikke var meningen å komme for sent. Etter hvert forsto hans pressetalsmann – og mulige manager Otto Ulseth, at Petter ikke kom fordi han var sær eller vanskelig.

Les også: Er dette VM-kongen?

Mens en hel stadion lurte på hvor det ble av Petter Northug da VM-håpet ble oppropt til tredjeplassen, satt nemlig Petter selv inne i et telt med store magesmerter. Det var tydelig at han ikke hadde det så godt da han kom ut. Vi så det rett etter målpassering. I flere minutter ble han liggende i snøen. Helt utslått. Ingen hjalp han opp.

Likevel ble en sterk tredjeplass. Svensken Daniel Richardson , som tok igjen Petter og holdt følge inn mot mål, var uslåelig i dag. Martin Johnsrud Sundby ble nummer to. Både Petter Northug og Johnsrud Sundby kom begge rett fra høydesamling i Seiser Alm i Italia.

- Jeg er veldig godt fornøyd. Men ingen husker dette rennet her på Konnerud når VM er over. Likevel gjorde jeg det overraskende godt her i dag, sa Petter Northug, som skal gå sprinten i morgen uten å ha for store ambisjoner.

- Flott løp før VM. Dette er jeg veldig godt fornøyd med, sa Martin Johnsrud Sundby.

Eldar Rønning ble nummer sju. Tre nordmenn blant de 10 beste i det siste distanserennet før VM lover godt, ikke minst for stafetten.

Les også: Marit Bjørgen i VM-form

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden