Meny

Marit Bjørgen viste VM-form

Marit Bjørgen vant 10 km klassisk i verdenscupen lørdag. Foto: Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg er ikke uovervinnelig, påstår Marit Bjørgen. Med VM rett rundt hjørnet virker det bare slik.

Superkreftene hennes sikret henne en ny verdenscupseier på 10-kilometeren i Konnerud lørdag. Det var hennes sjuende seier av ni mulige i verdenscupen denne sesongen.

30-åringen fra Rognes i Sør-Trøndelag har ikke tapt et eneste distanserenn siden OL i Vancouver sist sesong.

– Hva gjør det med en skiløper at hun vinner det siste rennet før VM starter?

– Det er klart at det gir selvtillit og trygghet og viser at jeg har gjort mye riktig på de tre ukene etter NM. Det er bestandig moro å vinne skirenn, sa Bjørgen.

Sliteløp

Ned til polske Justyna Kowalczyk var det 17,3 sekunder. Det har vært mer før i sesongen. Finske Aino-Kaisa Saarinen viste stigende form og kom 23,6 sekunder bak. 17 sekunders seiersmargin rett etter et høydeopphold er mer enn betryggende. Det er rett og slett bra.

– Jeg fikk ingenting gratis, og det var heller ikke noe raskt føre. Jeg måtte kjempe hele veien.

– Er det mer å hente?

– Det er bare noen dager siden vi kom ned igjen til lavlandet etter høydesamlingen, og normalt responderer ikke kroppen på høyden før etter 10 dager i lavlandet. Jeg håper det er mer å hente.

– Er du overvinnelig?

– Nei. Det er mye som skal klaffe for å vinne et skirenn, men det er klart at det gir en vanvittig trygghet å ha vunnet så mange skirenn. Kanskje gjør det at de andre får litt mer respekt for meg også. Jeg vet at jeg kan lykkes, sa Bjørgen etter sin 44. verdenscupseier. Kun russiske Jelena Välbe med sine 45 seirer er foran.

Respekten er nok der. Det viste kommentaren til 2.-plasserte Justyna Kowalczyk.

– Jeg er fornøyd med 2.-plassen. Det var ikke altfor langt opp til Bjørgen.........

Nervøs

Du kunne ikke se på det henne, men muskelbunten fra Rognes hevder at hun var skikkelig nervøs før start.

– Igjen var det slik at jeg ikke hadde lyst til å dra opp til stadion. Det er ofte slik foran verdenscuprenn. Jeg blir kvalm og uvel, og det kribler både her og der.

I skrivende stund er det vanskelig å se hvem som kan ta fra Bjørgen VM-gullet på 10 kilometer klassisk og fellesstarten med skibytte (skiathlom) i VM. Favorittstempelet ble ikke mindre etter lørdagens renn.

– Jeg vet stempelet er der. Det er ikke så rart. Jeg gleder meg bare til å komme til Holmenkollen og oppleve det som skjer der, sa Bjørgen.

Det gjør alle vi andre også.

Populært