Meny

Her nektes ekspresidenten å fly

Den tidligere gassiske presidenten Marc Ravalomanana (61) ble nektet om bord på flyet for å reise hjem til Madagaskar. Her står ekspresidenten ved check-in skranken på hovedflyplassen i Johannesburg. Foto: AFP.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Madagaskars ekspresident får ikke lov å reise tilbake til hjemlandet sitt.

(ABC Nyheter): Madagaskars styrtede og forviste ekspresident Marc Ravalomanana (61) ble stoppet på flyplassen i Johannesburg, Sør-Afrika, da han forsøkte å reise tilbake til hjemlandet sitt lørdag.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters nektet flyselskapet å gi den tidligere presidenten et boardingkort. I stedet fikk ham et brev fra luftfartsmyndighetene på Madagaskar hvor det stod at Ravalomanana var uønsket i landet.

– Jeg reiser til Madagaskar for fred, ikke for krig. Hvorfor stopper de meg her nå, sa en rasende Ravalomanana til journalister på flyplassen.

Maktkamp

Marc Ravalomanana ble valgt til Madagaskars president i mai 2002.

Like over nyttår i 2009 startet imidlertid en blodig maktkamp i landet som endte med at president Ravalomanana tre måneder senere ble kastet i et militærstøttet kupp.

Ny president ble den unge og tidligere DJ'en Andry Rajoelina, som med sine 36 år er den yngste statslederen i Afrika.

Land i krise


Den politiske uroen i landet har imidlertid kastet øynasjonen i en stor krise. Over halvparten av statsbudsjettet er basert på hjelp fra utlandet, noe som stoppet opp på grunn av kuppet.

Ifølge nyhetsbyråer kan ikke Ravalomanana komme tilbake fra sitt eksil i Sør-Afrika før etter at nye valg er gjennomført og det er blitt et mer avslappet politisk klima.
Populært