Meny

Er dette VM-kongen?

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Petter Northug står foran sin kanskje største oppgave noensinne med VM på hjemmebane. Se vår ekslusive minidokumentar om Petter.

Petter Northug under en av mange harde styrkeøkterPetter Northug under en av mange harde styrkeøkter

Etter at han ikke gadd å stille opp for intervjue under åpningsdistansen i OL i fjor, skjønte de fleste at denne gutten kunne være sur og lei. Men ingen fryktet at det skulle bli så ille som før denne sesongen.

Sjokket

Sjokket kom i Val Senales i Italia i november. Landslaget var på sin første høydesamling. En normalt så sprudlende og blid Petter Northug møtte pressen med en helt annen holdning. Avvisende, tilbakeholden og arrogant.

Les også: Petter Northug fikk kjeft

Det første til reaksjoner. NRK TV-sporten lagde reportasjer som var lite flatterende – og avisene var ikke lenger så positive i sine omtaler av Petter.

Petter Northug holdt pressen og autografjegerne på armlengders avstand. Rundt seg hadde han mediarådgivere som neppe fikk lov til å gi råd. Da verdenscupen startet, uteble resultatene.

-Jeg leser ikke aviser, ser tv eller hører radio så jeg bryr meg ikke så mye om hva dere skriver. For meg er det viktigst å gå fort på ski, sa Petter Northug.

Dårlig forbilde

Vi fikk de merkeligste situasjoner. Alt kuliminerte i Tour de Ski i begynnelsen av januar. Etter at et samlet Europeisk pressekorps måtte stå i snø til livet utenfor en smørebu med mikrofoner inn av et åpent vindu, kom den mest drepende overskriften en idrettsutøver kan få. VGs kommentator mente – på bakgrunn av en spørreundersøkelse – at Petter var et dårlig forbilde.

Hvordan har det gått etterpå? Og hvordan har Petter Northug det rett før VM starter i Holmenkollen? Og hvordan tror han VM blir? Se vår minidokumentar om Petter Northug her.

Petter Northug står foran sin til nå største oppgave. Makter han forventningene? (Foto: Scanpix).

Foto: ScanpixFoto: Scanpix

Populært