Meny

Varsler forsinkelser i VM-planleggingen

Pele er bekymret for hvordan Brasil skal klare å bli ferdige med forberedelsene til fotball-VM i 2014. Foto: Felipe Dana (AP Photo)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi er virkelig bekymret på hvordan dette skal gå, varsler den pensjonerte fotballhelten Pele om Brasils rolle som vertskapsnasjon for fotball-VM i 2014.

- Jeg er redd Brasil vil komme til å rødme for måten vi forvalter våre plikter på foran VM, sa Pele til representanter for det internasjonale fotballforbundet og FIFA under en pressekonferanse i São Paulo fredag.

- Store utfordringer

- Hovedsakelig står vi foran store utfordringer når det kommer til kommunikasjon og kapasiteten på våre flyplasser, fortalte den i dag 70 år gamle brasilianske fotballstjernen.

Pele, som av mange regnes å være den største fotballspilleren gjennom alle tider, understreket på dagens pressekonferanse at arrangørene ligger bak skjema ved alle de 12 VM-arenaene som kampene skal spilles på tre år frem i tid.

Sprengt kapasitet

Kapasiteten ved flyplassene i landet er mettet, og forsinkelser og avbestillinger er vanlige foreteelser hver eneste dag.

- Brasil har en plikt som vertskapsland til å arrangere et godt VM. Men dessverre er det langt igjen før målene våre er nådd, sa eks-stjernen og pekte blant annet på forholdene i São Paulo der arbeidet med byggingen av de planlagte VM-arenaene foreløpig ikke er påbegynt.

Les flere sportsnyheter her

Les flere nyheter her

Populært