Meny

Fem demonstranter drept i Jemen

PROTEST: Tusenvis av demonstranter tok til gatene i Jemen fredag for å presse president Ali Abdullah Saleh til å si fra seg makten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Titusener tok til gatene under «Vredens dag» for å demonstrere mot myndighetene.

Demonstrasjonene i Jemen vokser stadig større.

Fredag, som på forhånd var kalt «Vredens dag», har det vært store demonstrasjoner i flere byer i det arabiske landet. Både motstandere og tilhengere av det sittende regimet har vært ute i gatene, og minst fem demonstranter skal ha mistet livet i løpet av dagen, melder Reuters.

Granat mot folkemengde

Et av dødsfallene skjedde i byen Taiz da noen kastet en granat mot en gruppe mennesker som demonstrerte mot sittende president Ali Abdullah Saleh, som har sittet ved makten i 32 år.

Saleh-motstanderne krever at presidenten trekker seg, men regimet har gått hardt til verks for å slå ned på demonstrasjonene. Dusinvis av demonstranter har blitt skadet i sammenstøt med Saleh-tilhengere, og to skal ha blitt skutt.

- Selv om folkemengdene i Jemen er mindre enn i andre land (Egypt og Tunisia, red.anm.), så kan den fiendtlige og fryktfulle stemningen de siste 48 timene skape mer vold, sier Al Jazeeras korrespondent Hashem Ahelbarra, ifølge Al Jazeera.

Flere demonstrasjoner fredag

Flere land i Midtøsten er rammet av store demonstrasjoner fredag.

I Bahrain har myndighetene satt inn soldater og tanks for å få slutt på demonstasjoner mot myndighetene. Soldater har skutt og brukt tåregass mot demonstranter i hovedstaden Manama, melder Al Jazeera.

I Libya er det også store demonstrasjoner mot diktator Muammar Gaddafi. Minst 24 mennesker skal ha blitt drept i sammenstøt mellom sikkerhetsstyrker og demonstranter, ifølge Human Rights Watch.

Les flere nyheter her

Populært