- Henlegger drapssaken

Saken mot norske Sven-Erik Berger og forloveden Karen Castro Esdrelon, som er siktet for drapet på Ellah Joy Pique (6) blir trolig henlagt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge VG Nett har den nasjonale politistyrken på Filippinene, NBI, formelt levert inn sin rapport om at paret er uskyldig og har alibi.

Det kan innebære at saken mot Berger og Esdrelon vil bli henlagt når statsadvokaten får overlevert rapporten mandag.

- Jeg er ekstremt lettet. Stemmer dette skjer det jeg har håpet på hele uka. Det er en helt fantastisk beskjed, sier en gråtkvalt Berger til VG Nett.

Les også: Drapsmistenkte på Filippinene til sykehus

Paret er mistenkt for drapet på seks år gamle Ellah Joy Pique, som tirsdag 8. februar ble bortført fra skolen hun var elev ved i Cebu.

To dager senere ble liket av seksåringen funnet dumpet nedenfor et stup ved motorveien over 40 kilometer unna.

Les også: Nordmann siktet for barnedrap

Sven-Erik Berger og Karen Castro Esdrelon ble pågrepet på flyplassen i Cebu da de var på vei til Hong-Kong, fordi politiet mente de lignet på en fantomtegning politiet hadde tegnet ut fra vitneobservasjoner.

Paret har hele tiden hevdet sin uskyld og peket på flere ting som beviser at de har alibi.

– Vi er takknemlige for arbeidet til NBI, men veldig misfornøyd med politiets innsats. De har hele tiden spurt oss om hvor vi befant oss på forskjellige tidspunkt, men de tok seg aldri bryet med å sjekke historien vår. De bare gjentok spørsmålene sine, forteller Karen Castro Esdrelon til Cebu Daily News.

Esdrelon håper nå at myndighetene vil finne de virkelige gjerningsmennene så fort som mulig.


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden