Tusener på Tahrir-plassen i Kairo

Tahrir-plassen i sentrum av Kairo kan igjen bli fylt av mennesker fredag. Foto: REUTERS / Asmaa Waguih / SCANPIX
Tahrir-plassen i sentrum av Kairo kan igjen bli fylt av mennesker fredag. Foto: REUTERS / Asmaa Waguih / SCANPIX

Flere tusen demonstranter samlet seg fredag formiddag på Tahrir-plassen i sentrum av Kairo for å feire at de klarte å fordrive president Hosni Mubarak fra makten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var bare smil å se på demonstrantenes ansikter etter hvert som de kom til plassen som var demokratibevegelsens sentrum.

– Dette er en fest! Vi er veldig lykkelige! Mubarak er borte. Jeg tror jeg skal komme igjen hver fredag, sa Nasir Mohammed (50), en av demonstrantene, til nyhetsbyrået AFP.

Demonstrantene krever blant annet at unntakslovene i Egypt oppheves og at det holdes frie valg.

Dagliglivet er fortsatt ikke vendt tilbake til normalen i Egypt etter massedemonstrasjonene på Frigjøringsplassen i Kairo. Arbeidere streiker, banker og skoler holder stengt, og i gatene er det fortsatt stridsvogner.

Det er ventet at demonstrasjonene fredag vil øke i styrke etter fredagsbønnen. Det er også varslet demonstrasjoner i Alexandria.

Også tilhengere av Mubarak har varslet at de vil holde demonstrasjoner, og disse vil etter sigende kle seg i svarte sørgeklær når de holder sin markering.

Ifølge Al Arabiya er det mulig at den egyptiske religiøse lederen sjeik Yousef al-Qaradawi vil holde en tale på Frigjøringsplassen.

Qaradawi ankom til flyplassen i Kairo torsdag. Han er blant annet kjent for sine ukentlige opptredener på Al Jazeera.

I kjølvannet av drapet på president Anwar el-Sadat for 30 år siden fikk Qaradawi forbud mot å lede fredagsbønnen i Egypt. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden