Meny

Tidlig hårtap kan bety prostatakreft

Kan bety prostatakreft: Er du ung og lider av tidlig hårtap, har du all grunn til bekymring, mener franske forskere. Foto: Colourbox.com.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Menn som mister håret tidlig har økt risiko for prostatakreft senere i livet, ifølge en fransk undersøkelse.

I Norge får hele 4 000 menn diagnosen årlig. Prostatakreft er den hyppigste kreftformen blant norske menn, ifølge tall fra kreftregisteret.

Sammenheng med hårtap

Nå har franske forskere funnet ut at det er en sammenheng mellom tidlig hårtap i ung alder og prostatakreft senere i livet, melder forskning.no.

Les også: Mosjon forebygger kreft

388 menn som var under behandling for prostatakreft, og en kontrollgruppe på 281 friske deltok i undersøkelsen.

Undersøkelsen konkluderte med at det var dobbelt så stor sannsynlighet for at de kreftsyke av deltakerne hadde vært tynnhårete som 20-åringer, sammenlignet med de friske i kontrollgruppen. Imidlertid var det derimot ingenting som tydet på at hårtap i 30- og 40-årene hadde noe å si for om man utviklet prostatakreft senere i livet.

- Bør screenes

De franske forskerne bak studien mener at unge menn som mister mye hår ved 20-års alder, kan tjene på å inngå i et screeningprogram, ifølge en pressemelding fra European Society for Medical Oncology.

Les også: - Danmark verdens mest kreftsyke land

- Å bli tynnhåret som 20-åring kan være en av de lett identifiserbare risikofaktorene. Vi må undersøke nærmere for å få endelig bekreftet at tidlig hårtap og skallethet øker risikoen, sier professor Philippe Giraud ved Paris Descartes University.

Les flere nyheter her

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært