Meny

Egyptiske eks-ministre arresteres for korrupsjon

Egypts tidligere innenriksminister Habib Al-Adly her fra et møte i Tunisia i starten av januar. I forrige uke ble ha formelt siktet for å ha hvitvasket penger, og torsdag kom meldingen om at han og to andre tidligere ministre er varetektsfengslet i påvente av etterforskningen. Foto: Mohamed Hammi (Reuters/Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre av Egypts avgåtte ministre er arrestert, mistenkt for korrupsjon og hvitvasking av penger, ifølge landets påtalemyndighet.

Landets tidligere innenriksminister, Habib al-Adly, er pågrepet, mistenkt for hvitvasking av penger. Samtidig er tidligere turistminister Zuhair Garana og boligminister Ahmed el-Maghrabi pågrepet, mistenkt for korrupsjon. Det samme er den fremstående forretningsmannen Ahmad Ezz.

De fire ble formelt siktet i forrige uke, og i helgen kom det meldinger om at al-Adly var inne til avhør. Torsdag melder påtalemyndigheten i landet at alle fire er varetektsfengslet i 15 dager for å «bistå i etterforskningen». Alle fire har nektet for å ha gjort noe galt.

Anklager om korrupsjon og misbruk av offentlige midler har vært en motivasjonsfaktor bak folkeopprøret som de siste ukene først felte regjeringen og siden president Hosni Mubarak i Egypt.

Arrestasjonen blir derfor sett på som et forsøk på å berolige befolkningen fra militærrådet som nå har makten i Egypt. (©NTB)

Les flere nyheter her

Populært