NRK vil lage «verdens beste VM»

NRK presenterer sitt opplegg for dekningen av ski-VM på Holmenkollen i Oslo torsdag. (Fv.) Anne Rimmen, Rune Haug og Ingerid Stenvold. Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix
NRK presenterer sitt opplegg for dekningen av ski-VM på Holmenkollen i Oslo torsdag. (Fv.) Anne Rimmen, Rune Haug og Ingerid Stenvold. Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix

NRK kjører et knallhardt VM-løp. Det blir TV-underholdning i ti timer per dag under mesterskapet i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag presenterte statskanalen planene. Det ble gjort i tilløp til marerittvær i Holmenkollen, både for arrangørene og NRK. Det var speilglatte veier opp mot et stadionområde i tåke og snøvær.

Les også:Svensk VM-favoritt nekter å fly

Hele 246 NRK-folk er akkreditert for jobb i VM-anlegget. Dette blir NRKs største enkeltsatsing siden OL i Lillehammer i 1994. Totalt venter 120 timer med VM-stoff: Hele 120 fjernsynskameraer vil bli tatt i bruk.

– Vi skal lage verdens beste TV fra ski-VM. Jeg er spent og forventningsfull, sier NRKs sportssjef Rune Haug til NTB.

Alle øvelser sendes direkte.

Les også: Fikk beskjed om å holde tett

Overføring av medaljeseremonier. Fast magasin, «VM-kveld», fra 19.30 til 20.55 hver dag.

Ingerid Stenvold (dag) og Anne Rimmen (kveld) tar jobben som hovedprogramledere. «Nytt på nytt»-generalen Jon Almaas blir også en gjenganger på skjermen i tillegg til andre kjente fjernsynsfjes.

– Vi gleder oss. Dette blir en folkefest som vi sender på TV, radio og nett. Det er ikke mange stavtakene vi skal gå glipp av. Vi vil også dekke folkefesten, sier Stenvold.

VM-starter 24. februar og avsluttes 6. mars. NRK sparker det hele i gang 23. februar. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden