Meny

Vil lage ny versjon av «Orions belte»

Det jobbes seriøst og profesjonelt med å lage en ny filmversjon av romanen «Orions belte», som kom i 1977 og ble filmet i 1985.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jon Michelets spenningsroman «Orions belte» skal spilles inn på nytt. Helge Jordal (65) skal neppe spille hovedrollen.

Det jobbes seriøst og profesjonelt med å lage en ny filmversjon av romanen «Orions belte», som kom i 1977 og ble filmet i 1985, skriver Bergensavisen og Dagsavisen torsdag.

– Jeg har ikke blitt spurt å være med ennå, men de må gjerne komme, sier Helge Jordal og ler.

– I utgangspunktet virker det rart å filmatisere romanen på nytt, for den kalde krigen er jo over. Men jeg husker vi måtte ta en del valg som nok utelot mye godt stoff fra boken, forteller Jordal.

Det er den anerkjente produsenten Tomas Backström som nå har grep om nyinnspillingen. Stein Leikanger har skrevet et manus basert på boken, mens reklamefilmskaper Peder Norlund skal regissere.

For tiden er manuset til utvikling i filminstituttet. Manusforfatteren bekrefter at de tar tak i andre sider ved boken enn det filmen gjorde.

– Jeg likte virkelig boken – det er rene slektsromanen. Mye av dette var det ikke plass til i den første filmen. Så dette blir ingen kopi av den. Nordområdeproblematikken er også tilbake i nyhetene og i folks bevissthet, sier Leikanger.

Jon Michelet selv er godt informert om filmplanene.

– Jeg har sett i manuset, men vil ikke ha en rolle i selve filmprosessen. Det er jo flott å ha skrevet en bok som er så spennende at folk vil filme den flere ganger, sier forfatteren til Bergensavisen.

Populært