Meny

Vurderer å saksøke Treholt-forfatterne

Arne Treholt. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere etterforskere i Treholt-saken vil slå tilbake.

Da boken «Forfalskningen: politiets løgn i Treholt-saken» kom ut i september i fjor startet en ny debatt om dommen mot Arne Treholt.

I boken hevdes det at politiet forfalsket det såkalte «pengebeviset», og at bildene av Treholts koffert er tatt i ettertid.

Onsdag bekreftet gjenopptakelseskommisjonens leder Helen Sæther ovenfor ABC Nyheter at det har kommet fram nye opplysninger med betydning for spørsmålet om bevisforfalskning.

Nå vurderer tidligere POT-etterforskere å saksøke forfatterne bak boka dersom det ender med at Treholtsaken ikke blir gjenopptatt, melder NRK.

Les også: Nye opplysninger i Treholtsaken

– Vi har vurdert å gå til sak mot forfatterne av den boka som kom ut i høst, hvor det blir påstått at vi har forfalsket bevis. Dette er det primære, og så får vi se hva det kan bli snakk om mot aviser og eventuelle tv-kanaler senere. Men det er primært boka, fordi de andre har brukt boka som utgangspunkt, sier tidligere POT-etterforsker Leif Karsten Hansen til NRK.

Les også: Treholt-saken ferdig etterforsket

Hansen sier videre at politiet er vant til å få beskyldninger rettet mot seg på forskjellige plan. I dette tilfellet vil de slå tilbake.

- Når det kommer beskyldninger om faktisk kriminell aktivitet som blir lansert i bokform – og deretter sitert i aviser – som er usanne, så bør nesten dette få konsekvenser for forfatterne, mener Hansen.

Vi gjør oppmerksom på at en av forfatterne av boken «Forfalskningen: politiets løgn i Treholt-saken», Geir Selvik Malthe-Sørenssen, er tilknyttet redaksjonen i ABC Nyheter.

Les flere nyheter her

Populært