Meny

Arsenal-vending skapte spenning

Robin van Persie utlignet for Arsenal i 2-1-seieren over Barcelona onsdag. Foto: Eddie Keogh (Reuters)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barcelona så ut til å være på vei mot en ny triumf over Arsenal, men en utsøkt vending ga London-laget 2-1-seier og skapte spenning om kvartfinalebilletten.
Fakta mesterligaen fotball menn onsdag
Mesterligaen fotball menn onsdag, åttedelsfinaler 1. kamp:

Arsenal (England) – Barcelona (Spania) 2-1 (0-1)

Mål: 0-1 David Villa (26), 1-1 Robin van Persie (78), 2-1 Andrej Arsjavin (83).

59.927 tilskuere.

- - -

Roma (Italia) – Sjakhtar Donetsk (Ukraina) 2-3 (1-3)

Mål: 1-0 Simone Perrotta (28), 1-1 Jadson (29), 1-2 Douglas Costa (36), 1-3 Luiz Adriano (41), 2-3 Jeremy Menez (61).

39.876 tilskuere.

John Arne Riise spilte 45 minutter for Roma.

- - -

Spilt tirsdag: Milan (Italia) – Tottenham (England) 0-1 (0-0), Valencia (Spania) – Schalke (Tyskland) 1-1 (1-0).

Spilles 22/2: FC København (Danmark) – Chelsea (England), Lyon (Frankrike) – Real Madrid (Spania).

Spilles 23/2: Inter (Italia) – Bayern München (Tyskland), Marseille (Frankrike) – Manchester U. (England).Returkampene spilles i tiden 8.-16. mars.

David Villa ble spilt gjennom av Lionel Messi og sendte Barcelona i ledelse vel midtveis i en første omgang gjestene dominerte.

I fjor greide Arsenal 2-2 hjemme mot Barcelona, men var sjanseløs i returkampen og ble feid ut av mesterligaen. Denne gang så turen til Camp Nou ut til å skulle bli enda vanskeligere for Arsène Wengers mann.

Robin van Persie ville det annerledes. Etter få minutter av kampen ble nederlenderen spilt gjennom på venstresiden av en smart vipp fra Cesc Fàbregas, men skuddet ble for dårlig slik at Victor Valdés kunne redde.

Annen gang han var i tilsvarende posisjon, revansjerte van Persie seg grundig. I det 78. minutt kom han fram på venstresiden igjen. Han ventet til vinkelen var farlig spiss og fyrte en superfrekk ball mellom Valdes og stolpen til 1-1.

Nasri-magi

Før Barcelona kom seg av det sjokket, havnet ballen i nettet igjen. Samir Nasri, som på grunn av en hamstringskade var usikker helt fram til kampstart, stormet fram på høyresiden. En frekk vending lurte av en motspiller og duket for skudd – trodde de fleste.

Nasri valgte i stedet å spille ballen tversover i straffefeltet. Der kom Andrej Arsjavin, som iskaldt skrudde ballen inn ved lengste stolpe og sikret Arsenals første seier over Barcelona noen gang.

Arsjavin holdt på å bli ulykkesfugl på overtid, da han nikket ballen i egen hånd. Dommeren så at handsen var høyt ufrivillig, lot nåde gå for rett og unnlot å dømme straffe.

Selv om Arsenal jublet for seier, kan 2-1 vise seg snaut i returkampen 8. mars, men nå er det spenning om kvartfinalebilletten. I hjemmekampen må Barcelona også greie seg uten midtstopper Gerard Pique, som pådro seg gult kort onsdag. (©NTB)

Les flere sportsnyheter her

Les flere nyheter her

Populært