Meny

Svensk VM-favoritt nekter å fly

Den svenske VM-favoritten Emil Jönsson, her med ansiktet tildekket mot sterk kulde under et renn i Finland i forrige måned, kommer ikke til ski-VM i Oslo med fly. Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svenskenes sprintfavoritt Emil Jönsson (25) nekter å fly til ski-VM i Oslo av frykt for å bli sykdomssmittet.

Mens hele Sveriges sprintlandslag går på flyet fra Arlanda til Gardermoen fredag, setter Jönsson seg i bilen og kjører 50 mil. Årsak: Han vil unngå uønskede basiller.

– Jeg vil forsøke å unngå de største folkemengdene for å være på den sikre siden inn mot VM. Man er jo litt forsiktig nå. Derfor tar jeg bilen til Oslo og Drammen, sier Jönsson.

En skade i beinet etter et fall i det svenske mesterskapet har 25-åringen kontroll på. Under det svenske sprintlandslagets treningsleir i Vålådalen før VM har Jönsson vært i full trening.

– Jeg er ikke satt noe tilbake, slår han fast.

Individuell sprint er første medaljeavgjørelse i VM og avvikles neste torsdag. Søndag blir det generalprøve under verdenscuprennene i Drammen.

Emil Jönsson har vunnet tre sprintrenn i kamp mot verdenseliten denne sesongen: I Düsseldorf (5. desember), i Davis (13. desember) og i Oberstdorf under Tour de Ski (2. januar). (©NTB)

Les flere sportsnyheter her

Les flere nyheter her

Populært