Meny

Hjemmeransiktede løslates

Fire voksne personer ble sendt til legevakten etter at en familie på Hellerud i Oslo natt til mandag ble overfalt og ranet i sitt eget hjem av ukjente menn. Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fem som ble pågrepet i forbindelse med et hjemmeran i Oslo natt til mandag, blir ikke fremstilt for varetektsfengsling.

Bakgrunnen er at mistanken mot dem er svekket og at faren for bevisforspillelse ikke lenger er til stede.

– Vi har brukt onsdag og deler av tirsdag på å sjekke ut de siktedes forklaringer. Det har ført til at vi nå ikke tror at de er gjerningspersoner. Inntil videre legger vi til grunn at de ikke var nær åstedet der ranet ble begått, sier politiadvokat Cecilie Schløsser Møller ved Manglerud politistasjon til NTB.

Les også: Brutalt hjemmeran i Oslo

Hun understreker at etterforskningen opprettholdes med full styrke, blant annet med sporsikring.

Fortsatt siktet

– Vi er i gang med og vil fortsette med å følge opp andre opplysninger i saken. Men vi har ingen konkrete andre mistenkte per i dag, sier Møller.

Det var onsdag ettermiddag for tidlig å si om de fem skal avhøres ytterligere.

– Siktelsene mot dem blir opprettholdt. Det er fremdeles tekniske undersøkelser som vi ikke har fått svar på. Først når vi får svar på disse, vil det bli tatt stilling til om saken skal henlegges for de pågrepne, eller ikke, sier Møller.

Var optimistisk

Politiet har fortløpende kontakt med storfamilien som ble ranet og utsatt for vold i sitt hjem i Hellerudveien på Ulsrud i Oslo natt til mandag. De fem siktede ble i timene etter ranet pågrepet. Politiet var svært optimistisk mandag og tirsdag. Stasjonssjef Gro Smedsrud ved Manglerud politistasjon sa at politiet føler seg trygg på at de rette personene var blitt arrestert. Hun regnet ikke med flere pågripelser i saken.

– Vi er veldig fornøyd med at vi etter så få timer har pågrepet dem vi mener står bak, men det er fortsatt et møysommelig arbeid som gjenstår i saken, sa hun. (©NTB)

Les flere nyheter her

Populært