Meny

Ståle levner egne gutter liten sjanse mot Chelsea

Ståle Solbakken og FC København har imponert i mesterligaen, men mye tyder på at det blir stopp mot storlaget Chelsea. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Som FCK-trener har han slått Manchester United og spilt jevnt med Barcelona. Men to kamper mot Chelsea blir nok for tøft for Ståle Solbakken.

– Vi ville unngå Chelsea, Real Madrid og United. Barcelona kunne vi ikke få, siden de var i vår gruppe. Det kunne ikke blitt mye verre, sier Solbakken til NTB om den tøffe trekningen av mesterligaens åttedelsfinaler.

Les også: Ståle får bryne seg på Chelsea

22. februar inntar «de store gutta» Parken i København. Frank Lampard, John Terry, Didier Drogba, og den siste ervervelsen; stjernespissen Fernando Torres.

– Det blir tøft. Det skal mye til for at vi skal slå dem. Men av og til er hjemmebane først en fordel, og dette er et slikt tilfelle. Vi får dem først i Parken, hvor vi minst spiller jevnt med alle, sier nordmannen.

Ubalanse

Solbakken har notert seg at Chelsea har vært litt i ubalanse i år. De halter i serien, og med Solbakken på tribunen tapte de 0-1 hjemme for hans favorittlag Liverpool. Fernando Torres fikk utrettet svært lite.

– Chelsea må trolig legge om formasjonen om de skal bruke Torres. Jeg nekter å tro at de vil sette enten ham eller Drogba på kanten. De er ikke like stabile som før, og det er noe vi kan håpe på å benytte oss av, fortsetter Solbakken, som selv fikk se at FCK tirsdag feide over RBK med 5-0.

Selvtillit

Før kampen mønstrer han et sterkt København-lag proppfullt av selvtillit. Han mener de har vist Europa at FCK er et lag å regne med. Det største beviset kom på hjemmebane i november.

– Barcelona er en egen verden. 1-1 mot dem er nok det største vi har gjort, sier 41-åringen om møtet med laget han beundrer mest om dagen.

Og skulle det stoppe med åttedelsfinale, er det ikke verst for et dansk lag. FCKs innsats i årets mesterliga har allerede sikret Danmark minst ett lag i mesterligaen de kommende årene. (©NTB)

Populært