Meny

De skal dømme Berlusconi

Carmen D'Elia, Giulia Turri og Ursulina De Cristofaro skal styre rettssaken mot Italias statsminister Silvio Berlusconi om mulig maktmisbruk og kjøp av seksuelle tjenester av en prostituert under 18 år. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre kvinnelige dommere er plukket ut til rettssaken om Italias statsminister Silvio Berlusconis mulige maktmisbruk og ulovlige sexkjøp.

De italienske datamaskinene som trekker ut dommere til ulike saker, har funnet frem til tre kvinner i saken mot Italias statsminister Silvio Berlusconi om både mulig maktmisbruk og for å ha betalt for sex med en prostituert under 18 år.

Det er Giulia Turri, Orsola De Cristofaro og Carmen D'Elia som skal dømme i saken som kan innebære flere års fengsel for den 74 år gamle statsministeren.

Les også: Stilles for retten for ulovlig sexkjøp

Til den britiske avisa The Telegraph har talsmenn for domstolen uttalt at valget av dommerne er «ironisk, men ikke eksepsjonelt».

Denne saken kommer i tillegg til tre andre saker som berører Berlusconi og hans finansimperium. Disse har avventet behandling i det italienske rettssystemet, og er vekket til livet etter at politikerens immunitet ble utfordret i fjor.

Se også: Ruby kaster klærne for bok

Sakene mot ham starter 28. februar, 5. mars, 11. mars og 6. april.

Det er ikke ventet at Berlusconi personlig vil møte i alle disse rettsprosessene.

Les også: Berlusconi: - Jeg får kvinner tilå føle seg spesielle

Populært