Meny

- Forteller sannheten

Norske Svein Erik Berger og filippinske Karen Esdrelon. Foto: NRK

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norske Svein Erik Berger og filippinske Karen Esdrelon forteller sannheten når de sier at de befant seg i Cebu City 8. februar, mener føderalt politi ifølge lokalavisen Cebu Daily News.

«Det er hva agenter fra Det nasjonale byrået for etterforskning (NBI-7) vil si til guvernør Gwendolyn Garcia», skriver lokalavisen Cebu Daily News.

De to, som er mistenkt for kidnapping og drap på Ellah Joy Pique (6) har hele tiden fremholdt at de befant seg et annet sted da jenta ble kidnappet i byen Minglanilla.

Guvernøren innkalte tirsdag det føderale byrået for å granske parets alibi, skriver avisen.

Agentene har fulgt reisebeskrivelsen til 49 år gamle Berger og Karen Esdrelon (24). De har snakket med ansatte ved den norske skolen i Lahug, som paret skal ha besøkt for å melde Esdrelon opp til et språkkurs om ettermiddagen 8. februar. De så også på videoopptak fra hotellet Waterfront Lahug, som tok opp film da de to sjekket inn senere samme ettermiddag.

Les også: - Mistenkt for tidligere kidnapping

- Hvit mann og filippinsk kvinne

Regiondirektør i NBI-7, Edward A. Villarta, bekrefter overfor Dagbladet at det føderale etterforskningsbyrået har fulgt i parets fotspor.

- Da kan vel ikke de to ha vært fysisk på åstedet for kidnappingen?, spør Dagbladet regiondirektør Villarta.

- Nei. Men jeg kan ikke uttale meg ytterligere om dette på nåværende tidspunkt, sier han til Dagbladet.

Fordi rettskjennelsen fra i går står ved lag, må retten begjære en gjenopptagelse av etterforskningen før NBI-7 kan levere en rapport til retten, sier regiondirektøren til Dagbladet.

Ellah Joy ble kidnappet omkring klokken 16 da hun og andre elever var på vei hjem fra skolen i Minglanilla 8. februar. Vitner sier de har sett en hvit mann og en filippinsk kvinne ta med seg jenta i en bil.

Funnene til Det nasjonale byrået for etterforskning skal ikke ha vært del av bevismaterialet lokalt politi la frem for retten, skriver lokalavisen.

- Feilidentifisering

NBI-7 vil nå overlate sin rapport til guvernøren.

- Det er nå opp til påtalemyndigheten å beslutte om man skal føre saken for retten eller beordre at den henlegges, sier NBI-7-direktør Edward Villarta til Cebu Daily News.

Liket av Joy ble funnet 9. februar ved bunnen av en klippe i byen Barili.

Forsvarsadvokat Salvador Solima sier han er optimistisk, og tror saken mot hans klienter vil bli avvist som et tilfelle av «feilidentifisering». Selv om de mistenkte ble identifisert av tre barn som er klassekamerater av Joy «kan man ikke motbevise det som er dokumentert», sier advokaten i et intervju.

Paret ble pågrepet på flyplassen 12. februar.

Populært