Meny

Egyptiske aktivister fordømmer angrep på amerikansk journalist

Den amerikanske journalisten Lara Logan på Tahrir-plassen i Kairo. Bildet er tatt kort tid før Logan ble angrepet av en rasende folkemengde. Foto: REUTERS/CBS/SCANPIX.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den amerikanske journalisten Lara Logan (39) ble utsatt for vold og seksuelle overgrep da hun skulle dekke feiringen på Tahrir-plassen i Kairo etter Hosni Mubaraks avgang.

Logan kom bort fra sine medarbeidere da de støtte på en rasende folkemengde på mer enn 200 mennesker, opplyser hennes arbeidsgiver, den amerikanske fjernsynskanalen CBS.

Den amerikanske reporteren ble omringet, og hun ble så utsatt for «brutale og vedvarende seksuelle overgrep og voldshandlinger», ifølge CBS.

Til slutt ble hun reddet av en gruppe kvinner og anslagsvis 20 egyptiske soldater.

Kvinnerettighetsforkjempere i Egypt fordømmer nå angrepet, melder The Guardian.

Mahmoud Salem, en av Egypts kjente bloggere, har ytret sitt sinne via Twitter idag.

- Lara Logan, det som skjedde med deg er under enhver kritikk, og jeg håper du ikke dømmer det egyptiske folket eller Tahrir på grunn av dette.

Logan er nå tilbake i USA, hvor hun er innlagt på sykehus.

Den 39 år gamle journalisten er opprinnelig fra Sør-Afrika, og hun har en lang karriere bak seg som krigskorrespondent. I dag arbeider hun for CBS-programmet «60 Minutes».

Ifølge organisasjonen Committee to Protect Journalists er minst 52 journalister blitt angrepet og 76 pågrepet under uroen i Egypt.

Populært