Meny

- Mistenkt for tidligere kidnapping

- Mistenkt for tidligere kidnapping

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forloveden til norske Sven Erik Berger skal være mistenkt for et tidligere forsøk på barnekidnapping.
Samtidig hevder flere vitner at paret har vanntett alibi.

Tirsdag ble Karen Esdrelon (24) tiltalt for kidnapping og drap på den filippinske skolejenta Ellah Joy Pique (6), sammen med norske Sven Erik Berger (49). Ifølge Aftenposten.no mistenker politiet på den filippinske øya Cebu at hun kan stå bak et annet kidnappingsforsøk tidligere.

Dette skal ha skjedd noen uker før Pique ble bortført og drept tirsdag i forrige uke.


- Det er en ny utvikling i saken hos politiet i Mandaue (en annen by på øya Cebu) der det kan komme anklager kun mot Esdrelon. Hun anklages for et kidnappingsforsøk, sier politiinspektør Lamberto Hibaya i Cebu City politidistrikt til Aftenposten.no.

- Identifisert

Den nye anklagen skal ha blitt registrert mandag.

- Offeret har identifisert henne. Saken er fremdeles under etterforskning, sier Lambert til Aftenposten.no.

Politiet i Cebu City samarbeider nå med politiet i Mandaue for å etter eventuelle sammenhenger mellom de to sakene.

Esdrelon avviser at hun har noe med kidnappingsforsøket å gjøre.

Både Esdrelon og Berger nekter for å ha kidnappet og drept Ellah Joy Pique. Deres advokat sier de har alibi for gjerningsøyeblikket, og at han er overbevist om at saken ikke vil komme for retten.

Alibi

VG Nett melder at overvåkingsbilder fra Hotel Waterfront viser Berger og Esdrelon sjekke inn i tidsrommet da Ellah Joy Pique forsvant.


- Jeg har sett gjennom overvåkningsbildene og kan bekrefte at paret sjekket inn klokken 16.45 tirsdag 8. februar, sier sikkerhetsansvarlig ved hotellet, Jonathan F. Ho, til VG Nett.

Paret hevder også at de befant seg ved Norwegian language school i Cebu i tidsrommet da Pique ble kidnappet. Språkskolen ligger flere mil unna stedet der 6-åringen ble bortført.

En anonym representant for skolen bekrefter overfor Aftenposten.no at paret var på skoleområdet i tidsrommet 15.15-16.10. Pique ble ifølge politirapporten kidnappet omkring klokken 16.

Skolerepresentanten sier til avisen at han selv, en lærer, to studenter, en resepsjonist og en vakt gir paret alibi.

Livstid

Paret risikerer livstid om de blir funnet skyldige. Paret er siktet for bortføring og drap, og har fått en frist på sju dager til å bevise sin uskyld.

Paret hevder politiet har forvekslet dem med noen andre. Nordmannen har tidligere forklart at han og hans 24 år gamle forlovede oppholdt seg i Cebu City på det tidspunktet da den seks år gamle jenta ble kidnappet, melder NTB.

Cebu City ligger en times kjøretur unna stedet der jenta skal ha blitt kidnappet.

Etter at seksåringen ble bortført ble det laget fantomtegninger av kidnapperne. Basert på disse tegningene ble paret pågrepet på den internationale flyplassen på Cebu sent fredag kveld.

Populært