Meny

Norge i kontakt med Det muslimske brorskap

Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) oppfordret tirsdag til dialog med islamistbevegelser som Det muslimske brorskap i en kronikk i The New York Times. Foto: Morten Holm / SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge har i lang tid vært i kontakt med den egyptiske islamistbevegelsen Det muslimske brorskap.

Det bekrefter Utenriksdepartementet overfor Dagsavisen.

– Norge har, gjennom ambassaden i Kairo, hatt jevnlig kontakt med Det muslimske brorskap de siste årene. Formålet har vært å innhente brorskapets synspunkter på den politiske utviklingen og menneskerettighetssituasjonen, sier underdirektør Ragnhild Imerslund i Utenriksdepartementet til avisa.

Kontakten skal ha vært begrenset til brorskapets talsmenn, representanter i nasjonalforsamlingen og organisasjonens kvinnelige medlemmer.

– Behovet for kontakt er bare blitt ytterligere aktualisert ved utviklingen i Egypt de siste ukene, sier Imerslund.

I en kronikk i The New York Times tirsdag oppfordret utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) til dialog med islamistbevegelser som Det muslimske brorskap.

«Gitt dagens situasjon, ville det ikke ha vært verdifullt å ha innledet en kritisk dialog med Det muslimske brorskap og andre islamistgrupper på et tidligere tidspunkt?» spør han.

Ifølge Støre er det viktig å føre en politisk dialog også med «grupper som er forskjellige fra oss selv».

Han advarer samtidig mot det han kaller en «vestlig» oppfatning om at alle grasrotbevegelser i arabiske land baner vei for islamisme. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært