Meny

Nynazist bar kniv da Storberget var i retten

Justisminister Knut Storberget (i midten) var mandag i Oslo tingrett for å vitne under behandlingen av utleveringsbegjæringen mot Vjatsjeslav Datsik. Foto: Morten Holm (Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av høyreekstremistene som var i rettssalen da justisminister Knut Storberget (Ap) vitnet i Oslo tingrett mandag, hadde kniv på seg.

Justisministeren – som tok en pause fra pappapermisjonen for å vitne under behandlingen av utleveringsbegjæringen mot den selverklærte nynazisten Vjatsjeslav Datsik – hadde kun en kommunikasjonsrådgiver med seg i tinghuset.

Les også: Åtte måneder for "Røde Tarzan"

Ifølge TV 2 ble det etter Storbergets vitnemål funnet en kniv på en av russerne som var møtt opp for å støtte sin landsmann i retten. Vedkommende skal også ha filmet med skjult kamera.

– Det er klart det er ubehagelig at det blir funnet en kniv når justisministeren er til stede. Men vi har ingen opplysninger som tilsier at denne var ment som noen trussel eller ville bli brukt mot ham, sier Curt A. Lier, leder for arrest- og påtaleseksjonen i Oslo politidistrikt.

Les også: Russisk nynazist erkjente straffskyld

Oslo tingrett skal ta stilling til om vilkårene for utlevering av Datsik er til stede. Storberget var kalt inn som vitne av Datsiks forsvarer, advokat Fridtjof Feydt. Bakgrunnen er en uttalelse som justisministeren kom med i november i fjor.

Da saken fortsatte tirsdag, måtte alle som skulle inn i rettssalen gjennom ID-kontroll og metalldetektor. (©NTB)

Les også:

Datsik forblir i norsk fengsel

Skal ha planlagt drap i Norge

Russisk nynazist fikk avslag

Ny pågripelse i nynazist-saken

- Rømt russisk nynazist pågrepet i Oslo

Les flere nyheter her

Populært