Meny

Såpeglatte veier skaper kaos

Det meldes om flere ulykker på grunn av glatt føre idag. Illustrasjonsfoto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det nytter ikke å ligge i 70-80 kilometer i timen og klage etter man har kjørt av veien.

Snø og vind fører til svært vanskelige kjøreforhold flere steder i landet, skriver Aftenposten.no.

Aust-Agder skal være hardest rammet, men det skal være glatt føre helt fra Horten i Vestfold og nedover Sørlandet, melder politiet tirsdag kveld.

Og det er nettopp Sørlandet som kan vente seg kaos imorgen. Da får nemlig landsdelen «alt», ifølge meteorolog Bjart Eriksen.

- Det blir mye vind og snø. Vinden kan komme opp i stiv og sterk kuling langs kysten. Det vil også blåse liten kuling i innlandet, sier Eriksen til fvn.no.

Det har vært flere ulykker på glatten idag, men det meldes ikke om alvorlige skader.

Oppfordringen fra Statens vegvesen er klar: Ta det med ro på veiene. Det advares spesielt mot bare veier, som kan være glattere enn de ser ut til.

- Det ligger nemlig en tynn hinne på veien nå, og den er glatt. Det nytter ikke å ligge i 70-80 kilometer i timen og klage etter man har kjørt av veien, sier vaktoperatør Tove Waasjø til aftenposten.no.

- Folk må ta litt ansvar selv. For eksempel bør man ta noen bremseprøver underveis og senke farten litt ekstra, råder Waasjø.

Vaktoperatøren opplyser også at fylkesvei 975 mellom Fidjeland og Ådneram og fylkesvei 45 i Hunnedalen er stengte. Veiene vil ikke bli åpnet igjen idag.

Også Østlandet kan vente seg glatt føre de neste dagene. Fullstendig oversikt over veiene finner du på vegvesen.no.

Les flere nyheter her

Populært