Meny

Contador frikjent for doping

Toppsyklisten Alberto Contador kan senke skuldrene etter at han i dag ble frikjent for dopinganklagene. Foto: Andrea Comas (Reuters)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den spanske toppsyklisten Alberto Contador (28) er frikjent for doping, og kan konkurrere igjen med umiddelbar virkning.

Contador avla positiv dopingprøve under fjorårets Tour de France. Et ritt som han vant for tredje gang. Han har hele tiden påstått at han hadde fått i seg det forbudte stoffet clenbuterol via forurenset kjøtt.

– Alberto Contador er frikjent av de kongelige spanske sykkelforbundet. (RFEC), og han har fått tillatelse til å konkurrere med en gang, opplyste talsmannen Jacinto Vidarte.

Les også: - Contador utestengt i ett år

– Hvis alt går som planlagt vil vi forsøke å få ham til start i rittet Tour of Algarve i Portugal som starter onsdag, sa Vidarte.

– Jeg er lettet og selvsagt glad for denne avgjørelsen. Den har vært noen veldig stressende måneder for meg, men gjennom hele prosessen har jeg hele tiden vært tilgjengelig for undersøkelser. Jeg har hele tiden snakket sant og til både laget og de spanske sykkelmyndighetene har jeg forklart at jeg aldri har jukset eller at jeg med vilje har tatt noen ulovlige midler, sa Contador i en pressemelding via sitt danske lag Saxobank.

Les også: Spanske kjøttprodusenter ut mot Contador

Det er ankepanelet i RFEC som har trodd på den tredobbelte Tour de France-vinnerens forklaring om at han fikk i seg ulovlige stoffer gjennom et biffmåltid i fjorårets ferd gjennom Frankrike.

Forbundet ga Contador forrige måned en straff på ett års utestengelse.

28-åringen, som er verdens beste etapperytter de siste årene, har vært suspendert siden august i fjor. Spanjolen avla fire dopingprøver på rad under fjorårets Tour de France med ørsmå spor etter stoffet clenbuterol.

Les også: Plast i urinen øker presset på Contador

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) og det internasjonale dopingbyrået (WADA) har en måned på seg om de vil godta RFECs frikjennelse av Contador, og om de vil anke saken inn til idrettens voldgiftsrett (CAS).

På Den internasjonale olympiske komité kom også tirsdagens avgjørelse også overraskende at IOCs styremedlem Gerhard Heiberg skvatt da han hørte om det.

Les også: Contador vurderer å gi seg

– Etter hva jeg har hørt og sett i det siste kom dette meget overraskende. Hadde han blitt dømt så hadde han etter våre nye bestemmelser ikke kunnet delta i OL, men vi kommer til å følge nøye hva som skjer videre. Jeg regner med at dette vil bli anket, sa Heiberg blant annet til NRK. (©NTB)

Les flere sportsnyheter her

Les flere nyheter her

Populært