Meny

- Et tåpelig forsøk på å få norske myndigheter til å tie stille

For ett års tid tilbake ble det arrangert minnemarkering i London i forbindelse med det uoppklarte drapet på Martine Vik Magnussen. På bildet hennes far Odd Petter Magnussen (t.v.) og sjømannsprest Torbjørn Holt utenfor døra i Great Portland Street hvor hun ble funnet. Foto: Åsa Westerlund (Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brevet norske parlamentarikere har mottatt i dag virker mot sin hensikt, mener styreleder i Martine-stiftelsen.

Høyres Michael Tetzschner er en av flere Stortingspolitikere som har mottatt brev med krav om erstatning fra faren til drapsmistenkte Farouk Abdulhak. Foto: Heiko Junge (Scanpix) Høyres Michael Tetzschner er en av flere Stortingspolitikere som har mottatt brev med krav om erstatning fra faren til drapsmistenkte Farouk Abdulhak. Foto: Heiko Junge (Scanpix)

Representanter for faren til drapsmistenkte Farouk Abdulhak krever i et brev til sju norske stortingsrepresentanter millionerstatning for beløpet millardæren skal ha blitt påført.

Les også: Stortingsrepresentanter lar seg ikke stoppe av trusselbrev

Bakgrunnen for brevet fra selskapet Peters & Peters er ifølge bt.no at alle de sju folkevalgte har varslet en rekke internasjonale selskaper om drapsmistanken mot Shaher Abdulhaks sønn.

Er overrasket

- Vi er overrasket over at dette brevet har blitt sendt til norske parlamentarikere, sier styreleder i Stiftelsen Martines Minnefond for Rettferdighet, Marcus Rollandsen, til ABC Nyheter.

- Hvorfor tror du brevet har blitt sendt?

- Det er vanskelig å spekulere i det, men det virker som et forsøk på å true norske myndigheter til stillhet. Det er rett og slett tåpelig.

Les også: - Farouk fortalte om død kvinne

- Kan virke mot sin hensikt

Rollandsen tror brevet fra Abdulhaks representanter kan virke mot sin hensikt og føre til økt negativt fokus for Abdulhak-familien.

 I en pressemelding idag presiserer styrelederen at Martine-stiftelsen aldri var involvert i brevet norske parlamentarikere sendte ut, til tross for det som skal bli insinuert i brevet som nå har blitt sendt fra Peters & Peters.

Les også: Martine-stiftelsen tar ut forliksklage

Michael Tetzschner (H) er en av parlamentarikerne som mottok brevet.

- Vi har tydeligvis truffet et ømt punkt. Om hensikten bak brevet er å få oss til å tie stille, vil det ikke være særlig virkningsfullt.

Fornøyde med resultatet

- Det er alltid ubehagelig å bli truet med rettslige sanksjoner, men vi er fornøyde med resultatet av brevet som ble sendt, sier Tetzschner (H) til ABC Nyheter.

Med det mener han at det var meningen at det skulle legges merke til. Han håper at dette vil bidra til at Shaber Abdulhak overtaler sønnen til å stå fram og gi sin forklaring.

- Tror du at det vil skje?

- Det ser ikke ut til at det kommer til å skje umiddelbart, men så lenge vi er mange nok som ikke glemmer saken vil det forhåpentligvis bli såpass ubehagelig å leve isolert i Jemen at en forklaring kommer frem.

Tetzschner understreker at han ikke er ute etter å forhåndsdømme noen, men at han ønsker at den eneste som kan kaste lys over saken, Farouk Abdulhak, vil melde seg for britisk politi.

Glad for oppmerksomheten

Martines far, Odd Petter Magnussen, skal ifølge Tetzschner ha uttrykt at brevet som nå er sendt fra Abdulhaks representanter er en gledelig utvikling.

- Jeg snakket med han før dette ble fortalt til pressen, og han er glad for oppmerksomheten som rettes mot uretten som er begått.


Les flere nyheter her

Populært