Meny

Stortingsrepresentanter lar seg ikke stoppe av trusselbrev

Faren til mistenkte Farouk Abdulhak, Shaher Abdulhak, regnes som en av de rikeste innbyggerne i Yemen. Bildet er tatt utenfor eiendommen hans. Foto: Mohammad al-Qadhi (AP Photo)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Representanter for faren til Farouk Abdulhak, som er mistenkt for drapet på norske Martine Vik Magnussen i 2008, krever i et truende brev erstatning fra sju stortingsrepresentanter.

En av dem som har mottatt brevet, Michael Tetzschner (H), sier til NTB at de ikke kommer til å la brevet stoppe dem i arbeidet med å få Farouk til å forklare seg for Scotland Yard.

Bakgrunnen for brevet fra selskapet Peters & Peters er ifølge bt.no at alle de sju folkevalgte har varslet en rekke internasjonale selskaper om drapsmistanken mot Shaher Abdulhaks sønn.

Les også: - Farouk fortalte om død kvinne

Påvirkningsforsøk

– Det er et forsøk på å påvirke vårt engasjement i saken når det trues med erstatningssøksmål. Men vi kommer ikke til å la oss stanse i arbeidet. Det er uaktuelt for oss å etterkomme kravene, sier Tetzschner til NTB.

– Vi mener det er viktig og riktig av vi som stortingsrepresentanter arbeider for å sikre norske statsborgeres rettigheter i utlandet. Det er viktig at unge kvinner trygt skal kunne studere i utlandet, fortsetter han.

Les også: Martine-stiftelsen tar ut forliksklage

– Jeg er advokat selv. Det skal litt mer til enn et brev fra et advokatfirma med imponerende brevhode for å gjøre inntrykk, sier han.

Tetzschner har likevel kontaktet et norsk advokatfirma i sakens anledning.

Han mener at det som kan skje er at det blir tatt ut forliksklage der de samme kravene blir satt fram for Oslo tingrett.

Les også: Daimler kutter samarbeid med drapsiktets far

Svar på boikottbrev

De folkevalgte som har mottatt brevet er Heikki Holmås (SV), Gjermund Hagesæter (Frp), Trine Skei Grande (V), Michael Tetzschner (H), Ola Borten Moe (Sp), Geir Jørgen Bekkevold (KrF) og Håkon Haugli (Ap).

Den norske studenten Martine Vik Magnussen ble drept i London 14. mars 2008. Shaher Abdulhak mistenkes både for å ha hjulpet sønnen å rømme fra London etter drapet, og å holde ham skjult hjemme i Jemen.

En representant fra alle partiene på Stortinget skrev like før jul et brev, på Stortingets papir, til selskaper som Coca-Cola, Xerox og Daimler Benz. Felles for alle selskapene er at de handler med den jemenske milliardæren og forretningsmannen.

Ifølge bt.no svarte den tyske bilprodusenten straks at de ville ta hensyn til opplysningen i brevet. (©NTB)

Saken oppdateres...

Les flere nyheter her

Populært