Meny

- Jeg fikk sju barn med stedatteren

Den tiltalte, Detlef S. (t.v.) ankommer ved åpningen av rettssaken i Koblenz tirsdag. Foto: Scanpix/AFP.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En tysk lastebilsjåfør innrømmer tirsdag at han fikk sju barn med stedatteren sin, men nekter for å ha misbrukt henne, broren hennes og sin biologiske datter seksuelt i 23 år.
48-åringen, identifisert som «Detlef S.» møtte tirsdag for retten i Koblenz. Han er anklaget for å ha tvunget stedatteren, som nå er i 20-årene, til å bære frem sine barn, og for grovt misbruk av sin datter og stesønn, melder AFP.


Mannen møtte for retten kledd i rød jakke, blå skjorte og et fargerikt slips. Han viste ingen tegn på følelser da tiltalepunktene ble lest opp, og snakket ikke.

Men advokaten hans, Thomas Dueber, sa i retten: «Han ønsker å gjøre det klart at han er faren til de sju barna til saksøkeren (hans stedatter). Men han avviser tiltalene mot seg». I samsvar med tysk lovgivning om privatlivets fred ble mannens fulle navn ikke opplyst i retten.

Farskapstester har med nærmere 100 prosent sikkerhet slått fast at mannen er faren til de sju barna. Et åttende barn døde kort tid etter fødselen, og ble ikke undersøkt.

Les også: Tysker tiltales for 350 seksuelle overgrep

Fritzl

Flere tyske medier har sammenlignet saken med tilfellet Josef Fritzl i Østerrike, som holdt sin datter Elisabeth fanget som sexslave i et trangt kjellerrom i 24 år. Fritzl voldtok Elisabeth flere tusen ganger, fikk sju barn med henne og lot et av de nyfødte barna dø. Han ble dømt til livstid i fengsel i mars 2009.

Totalt er S. tiltalt for 350 tilfeller av seksuelle overgrep mot mindreårige. Han er også anklaget for å ha prostituert stedatteren og sin biologiske datter til andre, angivelig mens han så på.

Dom i saken er ventet 25. februar. S. risikerer 15 års fengsel om han blir dømt. Stesønnen, identifisert som Björn, sa til journalister utenfor rettsbygningen at myndighetene ikke har gjort jobben sin ved ikke å få med seg typiske tegn på misbruk i hjemmet. Misbruket skal ha pågått fra 1987 til 2010.

- Om man er en trent sosialarbeider skal du ikke gå dit og intervjue ofrene med den skyldige til stede, og ikke alle på en gang, sier han.

- Det er klart at barna var ute av stand til å bygge opp tillitt til barnevernet.

Argentina

Stedatteren, «Natasha» sier til medier at «Jeg håper han får den rette straffen og at han aldri vil kunne skade noen igjen».

Mannen ble pågrepet 10. august 2010 og har sittet i varetekt siden. Moren til de tre, som er i 50-årene, er ventet å møte som vitne i rettssaken. Hun står ikke tiltalt, sa advokat Katharina Hellwig forrige uke.

Rettssaken har sjokkert Tyskland, og følger etter flere lignende saker verden rundt. I november ble en 62 år gammel argentisk mann pågrepet og siktet for å ha voldtatt datteren i mer enn 30 år og å ha fått ti barn med henne. Dette var det siste i en rekke av tilsvarende saker i landet.

Populært