Meny

Pågrep «mystisk» mann med rifler i Hammerfest

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da en mann med to rifler og fullt kamuflasjeutstyr la seg til rette i et turområde utenfor Hammerfest mandag formiddag, slo bekymrede turgåere alarm.

– Det var sivile som meldte fra om mannen til oss. Han hadde fullt kamuflasjeutstyr og to rifler og hadde lagt seg til rette i et turområde på grensa mellom Hammerfest og Rypefjord, sier operasjonsleder Andreas Haugaasen i Vestfinnmark politidistrikt til NTB.

Mannen hadde kjørt av gårde da han litt senere ble stoppet av en politipatrulje. Han var ikke ruspåvirket, men forklarte at han hadde innsett at det var for mye folk i området til at han kunne bedrive jakt.

– For at man skal kunne jakte rev eller kråke, må det skje i et område hvor folk ikke blir forstyrret. Man må også melde fra til en myndighet, enten det er kommunen eller politi. Det er klart vi må få vite at en mann i fullt kamoutstyr og væpnet med rifler beveger seg i et bebygd område, sier Haugaasen.

Jegeren er ikke kjent for politiet i forbindelse med tidligere straffbare forhold. Han satt tirsdag ettermiddag i politiarresten i Hammerfest i påvente av et formelt avhør. Mannen kan vente seg en bot. (©NTB)

Populært