Meny

Berlusconi stilles for retten for ulovlig sexkjøp

Italias statsminister Silvio Berlusconi må møte i retten for anklager om maktmisbruk og kjøp av sex av en prostituert under 18 år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En dommer har avgjort at Italias statsminister Silvio Berlusconi må møte i retten for anklager om maktmisbruk og kjøp av sex av en prostituert under 18 år.
Italienske medier melder tirsdag at dommer Cristina Di Censa har satt datoen for den første høringen i saken til 6. april.


– Vi forventet ikke noe annet, var den første reaksjonen fra Berlusconis advokater etter at nyheten ble kjent.

Den 74 år gamle statsministeren er mistenkt for å ha kjøpt seksuelle tjenester av ei jente under 18 år.

Les også: Berlusconi: - Jeg får kvinner til å føle seg spesielle


I tillegg er han mistenkt for å ha misbrukt sin maktposisjon for å ha presset politiet til å få den samme jenta løslatt fra varetekt da hun ble pågrepet og mistenkt for tyveri.

– Har bevis

Begjæringen om stille Berlusconi for retten ble levert dommer Di Censa av Statsadvokaten i Milano i forrige uke.

– Det finnes bevismateriale på at forbrytelsen ble begått, het det da i uttalelsen fra statsadvokat Edmondo Bruti Liberati.

Bevisene, som blant annet inkluderer telefonavlytting, knytter angivelig Berlusconi til flere sexkjøp. Blant kvinnene han skal ha kjøpt sex av, er nattklubbdanseren Karima El-Mahroug. Hun var 17 år første gang hun deltok i en av Berlusconis private fester.

Prostitusjon er ikke ulovlig i Italia, men det er ulovlig å kjøpe sex av personer under 18 år.

– Undergravende

Berlusconi selv har avfeid anklagene som «motbydelige og uverdige», og har hevdet at påtalemyndigheten i Milano driver med «undergravende virksomhet».

Ifølge Berlusconi er målet med anklagene å bakvaske ham i mediene.

Berlusconi risikerer nå opptil tre år i fengsel hvis han blir funnet skyldig i å ha betalt for sex med en mindreårig. Om han skulle bli funnet skyldig i maktmisbruk, stiger strafferammen til tolv år, ifølge Reuters.

Press

Forrige søndag mobiliserte mer enn en million italienere til protestdemonstrasjoner mot statsministeren, og opposisjonen har flere ganger bedt ham om å gå av.

Men Berlusconi gjorde det i helgen klart at det ikke er aktuelt for ham å frasi seg jobben som regjeringssjef.

– Det er i landets interesse å ha en stabil regjering som er bestemt i arbeidet med å videreføre sitt program, sa han.

Flere saker

Etter at grunnlovsdomstolen i januar opphevet en lov som ga Berlusconi og andre regjeringsmedlemmer immunitet mot straffeforfølgelse, ventes det også ny utvikling i tre andre saker der Berlusconi er anklaget for skatteunndragelse, korrupsjon og underslag. Også disse sakene skal høres i de kommende ukene, ifølge Reuters.

Berlusconi har flere ganger blitt anklaget for korrupsjon og økonomiske misligheter, men har aldri fått en rettskraftig dom mot seg. (©NTB)

Populært