Meny

– Folkeavstemning i Egypt innen to måneder

Opposisjonstilhengere på Tahrir-plassen mandag. De militæret ber egypterne avslutte protester og streiker og lover folkeavstemning innen to måneder om grunnlovsendringer. Foto: Reuters/Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det egyptiske militærrådet planlegger å holde en folkeavstemning om forslag til grunnlovsendringer i løpet av to måneder, sier medlemmer rådet.

Forslagene til endringer skal være klare om ti dager, har militærrådets medlemmer også lovet.

– En grunnlovskomité kjent for sin integritet og ære, og som ikke tilhører noe parti, er dannet for å avslutte arbeidet med konstitusjonelle endringer innen ti dager. De vil bli lagt ut til folkeavstemning innen to måneder, heter det på Facebook-siden til Wael Ghonim.

Han er en av sjefene for internettselskapet Google i Egypt. Han satt arrestert i to uker under oppstanden i landet og framstår nå som en av de sentrale skikkelsene i ungdomsbevegelsen som spilte en viktig rolle.

Folkeavstemningen skal bane vei for demokratiske valg, sier Ghonim etter at han og sju andre aktivister møtte to medlemmer av militærrådet søndag kveld.

– De bekreftet at hæren ikke ønsker å ta makten i Egypt, og at en sivil stat er den eneste veien for landets framgang, heter det på Facebook-siden.

– Hæren forsvarte at den nåværende regjeringen fortsetter, og sa at de arbeidet for å forandre den raskt, men at et forretningsministerium er nødvendig for å beskytte folkets interesser.

Ghonim bekrefter overfor Reuters at dette var hva de to fra militærrådet sa på møtet. (©NTB)

Les flere nyheter her

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært