Meny

Fortvilet over at politiet ikke ser på bevisene

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 49 år gamle nordmannen som er pågrepet av politiet på Filippinene etter at en seks år gammel jente ble funnet drept, sier han er fortvilet over at politiet ikke lar ham legge fram bevis som viser at politiet har tatt feil personer.

Både 49-åringen fra Kongsberg og hans filippinske kjæreste er mistenkt i saken, men begge hevder de er uskyldige og at politiet har forvekslet dem med noen andre.

– Arrestasjonen kom totalt overraskende på oss, og det tok lang tid før vi fikk vite hva vi var anklaget for, sier 49-åringen til NRK.

Les også: Den mistenkte nordmannen står frem

Han og kjæresten ble pågrepet på flyplassen på øya Cebu sørvest i landet fredag i forrige uke, like før de skulle sette seg på flyet til Hongkong. Det var basert på fantomtegninger at paret ble peilet inn av politiet.

– Langt unna

Seks år gamle Ellah Joy Pique ble meldt savnet tirsdag kveld. Flere barn har fortalt til lokalt politi at de så en «hvit» mann og en filippinsk kvinne hente jenta i fire-fem-tida på en skole i landsbyen Barangay samme dag.

Les også: Nordmann sier han er uskyldig

Men på det tidspunktet besøkte nordmannen og hans forlovede språkskolen i Cebu City der 49-åringens kjæreste skal begynne på norskkurs, forteller nordmannen til VG Nett. Språkskolen ligger nesten en times kjøretur unna stedet der den seks år gamle jenta ble bortført.

– Vi kan bevise at vi ikke var i området da Ellah Joy Pique forsvant, men så langt har vi ikke fått lov til å forklare oss skikkelig for politiet, sier 49-åringen til NRK

– Har alibi

Nordmannen sier at elever ved den norske skolen på Cebu gir paret alibi. Han forteller til VG Nett at politiet har fått en kvittering for betaling av en registreringsavgift klokka 15.50.

Dessuten møtte de både mannen som driver språkskolen, hans kone og flere elever som kan bevitne at de var der.

Deretter sier han at de gikk på en restaurant hvor de lot kelneren ta bilde av dem.

– Vi har bilder som viser hvor vi var på den aktuelle dagen, men PC-en og mobiltelefonene er beslaglagt og politiet virker ikke så interesserte, forteller Kongsberg-mannen.

Ikke optimistisk

Liket av seksåringen ble funnet på en klippe nedenfor et stup onsdag, skriver lokale medier. Nordmannens advokat sier han er helt sikker på at 49-åringen og forloveden ikke har noe med kidnappingen og drapet å gjøre.

– Jeg er 120 prosent sikker på at de er uskyldige, vitnene har utpekt feil folk, sier 49-åringens advokat Salvador Solima til VG Nett. Dersom politiet hadde ønsket det, kunne de enkelt fått bekreftet at nordmannen og kjæresten hans ikke kan ha vært på åstedet da jenta ble kidnappet, mener han.

Solima sier til NRK at han ikke ser optimistisk på utsiktene til en løslatelse i løpet av mandag.

Mandag ettermiddag var de ennå ikke blitt innkalt til et rettsmøte, men 49-åringen forteller imidlertid at både han og forloveden skulle møte på kontoret til politiadvokaten.

Utenriksdepartementet jobbet mandag fortsatt med å få oversikt over saken. Kommunikasjonsrådgiver Kjetil Elsebutangen sier til NTB at UD ennå ikke har fått klarhet i 49-åringens status i saken, om han er siktet og om han blir fengslet. (©NTB)

Populært