Meny

– Vet ikke om jeg tapte gullet eller vant sølvet

Håvard Bøkko gikk inn til sølv sammenlagt i VM allround i helgen. (Foto: Scanpix).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et nytt VM-sølv smakte godt for Håvard Bøkko, men skøytestjernen innrømmet at det var surt å være så nærme gullet.

En strålende 10.000 meter sørget for at Bøkko kunne klatre opp på seierspallen for fjerde gang på rad i et allround-VM. Fortsatt mangler gullet, men tre sølv og én bronse er en solid medaljesamling for Norges beste skøyteløper.

– Jeg hadde mål om medalje i VM, så det var godt å få det til. Jeg lå som nummer fem før 10.000-meteren og var litt redd for å havne uten medalje, sa Bøkko til NTB.

Uten Sven Kramer var gullkampen helt åpen, og medaljekampen ble svært spennende. Favoritt Ivan Skobrev innfridde imidlertid forventningene og sikret gullet. Dermed står han med både VM- og EM-gull denne sesongen.

Norsk rekord

Håvard Bøkko ga seg ikke uten kamp. Han måtte gå en bra 10.000 meter for å klare medalje. En råsterk avslutning sørget for seier på milløpet, norsk rekord og at VM-sølvet gikk til 24-åringen. Tiden 12.53,89 var en forbedring på 2,49 sekunder av Øystein Grødums norske rekord fra samme bane for fem år siden. Det var også første gang Bøkko kom seg under 13 blank.

– Det var litt deilig. En stund var jeg redd jeg kom til å stoppe på 13 blank.

Skobrev vant gullet med 146,230 poeng, mens Bøkko fikk 146,408. Bronsen gikk til nederlandske Jan Blokhuijsen (146,603). Bøkko var åtte sekunder bak russeren før siste løp, men Skobrev kunne gå på nordmannens tid og gikk kontrollert inn til 12.58,36 på sin 10.000 meter.

– Jeg var veldig nærme gullet. Jeg vet ikke om jeg tapte gullet eller vant sølvet, men jeg tipper jeg kommer til å være fornøyd med sølv etter hvert, selv om det er litt tungt å svelge nå, sa 24-åringen.

– Beste løp

Landslagstrener Jarle Pedersen mente sølvgutten gikk et taktisk perfekt milløp.

– Det var en flott avslutning og et rått skøyteløp. Det er det beste løpet han har gjort i min tid som landslagstrener, sa Pedersen til NTB.

– Han sitter nok igjen med to følelser nå. Det var deilig å få til 10.000-meteren, men det er surt å bli nummer to når man har gått sitt livs løp, la landslagstreneren til.

Bøkko var også svært fornøyd med sitt eget løpsopplegg. Han knuste parkameraten og medaljerival Jan Blokhuijsen fra Nederland.

– Jeg gikk jevnt fra start for ikke å bli stiv for tidlig. Jeg hater å være en drittsekk som bare går bak, men følte jeg hadde fin fart. Jeg kunne ikke vente til sisterunden med å dra til, og da jeg økte farten med seks runder igjen, skjønte jeg at det var game over for ham, smilte Bøkko.

– Hvis jeg skulle rykke til, så måtte jeg gjøre det skikkelig. Jeg måtte prøve å overraske ham, som kunne gi ham en liten knekk. Dette var en av de beste 10.000-meterne jeg har gått, la Hol-løperen til. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært