Meny

Den mistenkte nordmannen står frem

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sven Erik Berger (49) avviser overfor VG at han har noe med drapet på Ellah Joy Pique (6) på Cebu i Filippinene å gjøre.
- Vi har ingenting med dette å gjøre. Dette er en misforståelse – og det kan vi bevise, sier Sven Erik Berger (49) til VG.


Nordmannen er fengslet på Filippinene, mistenkt for drapet på Ellah Joy Pique (6) på øya Cebu sør i øyriket. Liket av seksåringen ble funnet onsdag, nedenfor et stup på øya Cebu sørvest i landet, skriver lokale medier.

Berger har fastholdt sin uskyldig siden pågripelsen, og velger mandag å stå frem i VG med fullt navn og bilde.

Utenriksdepartementet sa søndag at Berger ikke har status som siktet, men at det så langt ikke er brakt på det rene hva slags rolle han har i saken.

– Vår konsul i landet sier at mannen har sagt til sin advokat at dette dreier seg om en forveksling av identitet, sier kommunikasjonsrådgiver i UD, Frode Andersen, til NRK søndag.

Les også: Nordmann sier han er uskyldig

Tatt på flyplassen

Lørdag ble Berger og hans filippinske forlovede pågrepet av politiet på Filippinene idet de var i ferd med å gå om bord på et fly til Hong Kong. Pågripelsen skjedde på Mactan-Cebu International Airport, etter at noen syntes de liknet paret som er etterlyst av politiet.

«Se, han likner deg», hadde forloveden sagt til Berger da de så plakater politiet hadde slått opp ved skranken, ifølge Dagbladet. «Hun likner også på deg», svarte han.

De to er mistenkt for drapet på Pique tirsdag i forrige uke. Ifølge øyenvitner ble jenta kidnappet av en hvit mann og en asiatisk kvinne. Senere ble barnet funnet drept. Berger sier til VG at han ønsker størst mulig oppmerksomhet omkring saken.

- Og så håper jeg mediene vier like mye plass til min frifinnelse som min pågripelse, sier 49-åringen.

To tvillinggutter pekte ut Berger og forloveden ved en vitnekonfrontasjon gjennom et enveisspeil, melder Inquirer.net. De to var sammen med Ellah Joy da hun ble kidnappet 8. februar.

Berger kom til landet for mindre enn en uke siden for å forlove seg med sin filippinske kjæreste, en 24 år gammel sykepleier. De hadde akkurat forlovet seg da de ble pågrepet for drapet.

Jentas foreldre

Da pågripelsen skjedde hadde politiet med seg øyenvitner til kidnappingen samt jentas foreldre.

- Du kan jo bare tenke deg hvilke følelser som var i sving, sier Kongsbergmannen til VG.

Dagen etter at Berger kom til landet skal en hvit mann i 40-årene og en filippinsk kvinne i 20-årene ha lurt den 6 år gamle skolejenta inn i en svart Mitsubishi Pajero. Berger sier han har kan bevise hvor han var hele dagen da ugjerningen fant sted.

- Jeg er hobbyfotografer og har datostemplede bilder fra hele den aktuelle dagen, så dette er godt dokumentert, sier han.

Den aktuelle dagen, 8. februar, skal paret ha åpnet en konto i en lokal bank, kjøpt forlovelsesringer, sjekket inn på hotellet og besøkt den norske skolen der kjæresten skal studere, melder Dagbladet. En av elevene ved skolen bekrefter at paret var der klokken tre 8. februar.

Kneblet

Filippinsk politi jakter også på tre ukjente personer som skal ha blitt observert like ved åstedet der Piques lik ble funnet.

De tre ble ifølge en lokalavis sett med lommelykter i området natten i forveien, melder VG. Politiet sier de tror flere personer stod bak dumpingen av liket.

Ut fra vitneobservasjoner etterlyste politiet en hvit mann og en filippinsk kvinne for drapet. De sendte også ut fantomtegninger, som førte til pågripelsen av Berger og forloveden.

Myndighetene på øya Cebu utlovet i forrige uke 13.000 norske kroner for tips som kan bidra til oppklaring av saken.

Den filippinske nettavisen Inquirer.net skriver at jenta ble meldt savnet tirsdag kveld, melder NTB.

Ifølge en obduksjonsrapport skal ikke jenta ha blitt utsatt for seksuelle overgrep. Jentas kropp hadde blåmerker og et stort kutt i hodet.

Politiet tolker blåmerker som er funnet rundt munnen hennes som et tegn på at hun har vært kneblet, skriver den filippinske nettavisen.

Populært