Meny

Tromsø-politikere vil ha norsk navn før samisk

Et av minimumskravene om Tromsø skal innlemmes i forvaltningsområdet for samisk språk er at det samiske navnet står først i offisielle sammenhenger, som på veiskilter. Foto: Tor Richardsen / SCANPIX.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politikerne i Tromsø vil ha det norske navnet på byen før det samiske «Romssa».

Et av minimumskravene om Tromsø skal innlemmes i forvaltningsområdet for samisk språk er at det samiske navnet står først i offisielle sammenhenger, som på veiskilter.

Men det er ikke politikerne så begeistret for, skriver Nordlys.

– Jeg synes det er naturlig at norsk står først, sier varaordfører Gunhild Johansen (SV).

Partifelle Jens Revold er også varm tilhenger av å innlemme Tromsø i forvaltningsområdet for samisk språk, men tror det ville vært en fordel om det norske navnet sto først på skiltene.

– Denne typen symbolikk blir fort hausset opp. Det må jo gå an å være litt diplomatisk. Her må også Sametinget tenke seg om, sier Revold fra SV.

Både Høyre og Venstre representanter i bystyret har uttrykt sterk motstand mot at Tromsø skal hete «Romssa». Også Rødts representant tror det kunne blitt mer ro rundt saken om skiltet ble snudd.

– Jeg har vanskelig for å se at hva som står øverst skal være noen avgjørende prinsippsak, sier Jens Ingvald Olsen fra Rødt, til Nordlys.

Fremskrittspartiet bryr seg imidlertid overhodet ikke om rekkefølgen på byskiltet.

– Vi er mot uansett, sier Anni Skogman fra Frp.

Populært