Meny

Derfor elsker Marit Bjørgen Seiser Alm

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Marit Bjørgen elsker skiperlen Seiser Alm i Italia så mye at hun til og med drar på ferie dit. – Bedre plass finnes ikke, sier hun.

SEISER ALM (ABC Nyheter): - Jeg har vært her hvert år siden 1998. I fjor dro jeg til og med hit på sommerferie. Her finner jeg ro og harmoni, forteller Marit Bjørgen til ABC Nyheter.

Og det er nettopp dét den norske skistjernen har vært ute etter på høydesamlingen i de italienske Dolomiter i Syd Tyrol hvor Seiser Alm ligger.

Les også: - Marit Bjørgen ikke suveren i VM

- Lade batteriene

- Stort sett trener vi veldig rolig her i høyden. Vi har hatt et par tøffe intervall-økter nede i Val di Fiemme, men det viktigste ved å være her, er å lade batteriene, få overskudd, nok hvile og ikke minst høydeeffekten, sier Bjørgen.

Med knallblå himmel, steikendes sol i hotellveggen og skiløyper så perfekte at de kunne vært laget av porselen, er det lett å forstå Bjørgens valg.

I Holmenkollen er hennes mål å ta en individuell gull samt gull i stafetten. Hun er full av beundring for de andre norske jentene.

- Vi har et veldig sterkt lag. Det er flere norske jenter som vil blande seg inn i medaljekampen. Det skal vanskelig gjøres å dominere slik jeg gjorde i OL. Konkurrentene mine kommer bedre forberedt enn noen gang. Men jeg gleder meg til folkefesten, sier Marit Bjørgen, som innrømmer at hun ofte drømmer om VM på hjemmebane:

Les også: - Hele Norge forlanger gull

Kollen-gull vil være størst

- Jeg drømmer om at publikum heier meg frem, at jeg blir båret inn mot mål og at jeg tar gull. Skjer det, vil det bli det største i min skikarriere, sier hun.

De norske jentene reiser omtrent rett fra 2.200 meters høyde i italienske Seiser Alm til verdenscup på en åskam utenfor Drammen. Neste helg skal det deles ut verdenscup-poeng på Konnerud rett ved Buskeruds ubestridte hovedstad.

- Rennet kommer tett på høydeoppholdet, men å gå i Drammen har alltid vært morsomt. Og det blir en fin test før VM som starter helga etter, avslutter Marit Bjørgen.

Populært