Meny

Tidligere prostituert gikk av som lærer

Melissa Petro (30) ble suspendert da skolen hun jobbet ved fant ut at hun flere ganger hadde skrevet om sin tidligere karriere som stripper og prostituert. – De burde ha forsvart min rett til frie ytringer, sa hun torsdag. Faksimile: CBS New York.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En lærer ved en barneskole i New York City valgte å gå av etter å ha blitt suspendert da hun blogget om sin karriere som stripper og prostituert.

Melissa Petro (30) var kunstlærer ved en barneskole i Bronx. Tidligere hadde hun jobbet som stripper og prostituert.

Petro valgte blant annet å skrive om sin fortid for The Huffington Post, der hun fortalte om sine opplever med bruk av nettjenesten Craiglist for å komme i kontakt med kunder.

Suspendert

Da skolen fant ut av hennes bakgrunn valgte de i september å suspendere henne fra stillingen, melder CBS New York.

Nå sier Petro til CBS New York at hun heller vil gå videre i livet enn å måtte gjennomgå en oppsigelsessak. Hun har ved flere anledninger snakket og skrevet offentlig om sine erfaringer.

New Yorks ordfører Michael Bloomberg har uttalt at «Vi vil ikke la denne kvinnen stå foran en klasse med elever».

Les også: Rødgrønne kvinner vil ha forbud mot stripping


- Ytringsfrihet

- Jeg skrev lenge før jeg underviste. Jeg skriver for voksne, jeg skriver på nettsteder som henvender seg til et voksent publikum. Jeg tror ikke mine elever ville forstått arbeidet mitt, og om de hadde gjort det fortjener de en A, sier hun til CBS New York.

- Jeg er skuffet over skoleverkets behandling av meg. Snarere enn å søke min avskjed burde de ha forsvart min rett til frie ytringer. Petro har leid inn kjendisadvokaten Gloria Allred til å representere seg i det offentlige rom, men sier hun ikke vil gå til sak mot skolen.

- Vi håper og tror vår regjering vil respektere våre grunnlovsfestede rettigheter [til fri ytring]. Vi vet at det alltid finnes en risiko for at de ikke vil gjøre det, sier Allred til CBS New York.

- Alle har en fortid, sier Allred.

Les også: Prostituerte må ha lisens


Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært