Meny

Italienske kvinner mobiliserte mot Berlusconi

Demonstranter samlet seg i Roma for å protestere mot Silvio Berlusconis kvinnesyn. Selv forsvarer han sin forkjærlighet for unge, vakre damer. Foto: REUTERS / Alessandro Bianchi/SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hundretusenvis av italienske kvinner marsjerte søndag i protest mot statsminister Silvio Berlusconi, som de mener viser forakt for kvinner både i tale og oppførsel.

Kvinnene samlet seg ikke bare i Roma og Milano, men også i Napoli og Palermo, samt mange andre italienske byer.

Så mange som én million kvinner, menn og barn skal ha deltatt i marsjene.

– Italia er ikke et bordell, ropte demonstrantene.

Søndagens demonstrasjoner ble arrangert av søstrene Francesca og Cristina Comencini, begge skuespillere. Samtidig er det satt i gang en underskriftskampanje på internett som over 50.000 personer har stilt seg bak i løpet av en uke.

Flere andre skuespillere, kjendiser og politikere deltok i marsjene, og også menn var velkomne til å delta.

Lignende demonstrasjoner er planlagt i andre land, som USA og Hellas. I Tokyo møtte cirka 100 kvinner fram utenfor det italienske konsulatet for å protestere tidligere søndag.

Les også:

Vil ha Berlusconi i retten for sex-kjøp

Kan havne i fengsel før påske

Ler av sex-skandalene

Lettkledde kvinner

Kvinner brukte en litt annerledes ballong under sine demonstrasjoner mot Italias statsminister Silvio Berlusconi i Roma sentrum søndag. Foto: REUTERS / Max Rossi / SCANPIXKvinner brukte en litt annerledes ballong under sine demonstrasjoner mot Italias statsminister Silvio Berlusconi i Roma sentrum søndag. Foto: REUTERS / Max Rossi / SCANPIX

Bakgrunnen er historiene om hvordan Berlusconi har omgitt seg med lettkledde kvinner på fester i sitt palass, og anklagene om at han blant annet skal ha betalt en mindreårig jente for sex.

Kvinner har også reagert sterkt på hvordan Berlusconi argumenterer når han forsvarer seg selv.

– Berlusconi har lenge vist en voldsom forakt for kvinner med sine kvinnefiendtlige uttalelser, sier Francesca Comencini.

Berlusconi har tidligere uttalt i en tale at det er bedre å være lidenskapelig opptatt av vakre kvinner enn å være homofil.

Liker å erobre

I forbindelse med de siste avsløringene har han uttalt at han liker å «erobre» kvinner.

– Jeg har aldri forstått hva slags tilfredsstillelse det kan være i det uten gleden av å erobre, lyder en av uttalelsene.

Men han fastholder at han aldri har betalt en kvinne, selv om han har gitt dem dyre gaver, og han mener anklagene mot ham er avskyelige og krenkende.

Italienske påtalemyndigheter forsøker å få stilt Berlusconi for retten som følge av at han anklages for å ha hatt sex med ei jente før hun fylte 18.

Tidligere i uka har italienske kvinner deltatt i demonstrasjoner til støtte for Berlusconi. De mener at anklagene er politisk motivert.

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært