Meny

Moren til savnede tvillinger hjelper politiet

Irina Lucidi, moren til de savnede tvillingjentene, holder opp lekene deres på en pressekonferanse i byen Ajaccio på Korsika, søndag 13.februar. Hun har ikke gitt opp håpet om å finne dem i live, og har kommet til Korsika for å bistå i letingen etter jentene. Foto: AP Photo/Jean Pierre Belzit

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Irina Lucidi, moren til de savndene sveitsiske tvillingne, bistår i jakten på de forsvunnende barna.

Søndag gikk hun om bord i et politihelikopter på Korsika – desperat etter å finne de to barna sine i live, melder nyhetsbyrået AFP.

Irina Lucidi og broren ankom Korsika i et privatfly, og gikk rett til politihelikopteret for å delta i letingen i områdene faren nevnter i brevet han sendte.

Matthias Schepp (43) skrev i en av brevene til sin fraseparerte kone at de seks år gamle tvillingene «hviler i fred», og at «ikke har lidd». Han skrev også «Jeg har allerede tatt livet av jentene».

Håpet om å finne jentene i live sank etter at familien mottok brev og postkort fra Schepps med det lite hyggelige innholdet.

Les også: Moren til savnede tvillinger nekter å gi opp

Hjelper politiet

Men moren har ikke mistet håpet om å finne sine barn i live.

– Jeg er helt ødelagt og desperat, men jeg må fortsette å være sterk. Jeg vil gjøre alt som er nødvendig for å finne Livia og Alessia, eller i det minste finne ut hva som er sannheten, sier tvillingenes mor Irina Lucidi til det italienske nyhetsbyrået ANSA.

Lucidi bestemte seg for å reise til Korsika etter samtaler med fransk politi.

- Hennes tilstedeværelse gjør det mulig for oss å oppsøke steder hvor familien har vært på ferie et par år tilbake, sier politiet til AFP.

Sveitsisk, fransk og italiensk politi har lett etter spor av tvillingene helt siden faren ikke kom tilbake med dem den 30.januar. Da hadde han hatt dem hos seg en helg. Ekteparet var nylig separerte. Fire dager senere kastet han seg foran et tog i Italia.

Les også: Faren: «Jeg drepte dem»

Leter etter GPS

Lucidis familie har sagt at Schepp led av splittet personlighet, skriver AFP.

Ifølge den sveitsiske avisen 24 Heures gikk han i terapi. Det skal heller aldri ha vært noen tegn som indikerte at han skulle til fare for døtrene sine.

Det som brakte fransk og sveitsisk politi sammen på ferieøya Korsika, er at Schepp og tvillingene sist ble sett på en ferje fra fastlandet til øya den 31.januar. Etter det slutter alle spor av tvillingene.

I mellomtiden håper italiensk politi på å finne en GPS fra bilen Schepp brukte. Hvis de finner GPS-en, kan politiet muligens klare å gjenskape veien han kjørte etter at han forlot Saint-Sulpice 28.januar, til han ble funnet i Italia 3.februar.

Les også: Savnede tvillinger sist sett på ferje til Korsika

Populært