Meny

Knivdesperado drepte fire på 28 timer

Maksim Gelman (23) gikk løs på tilfeldige med kniv i helgen. Han drepte fire, og knivstakk 7 til sammen. Til høyre, huset i Brooklyn der stefaren ble drept. Foto: AP Photo/David Karp

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Knivstakk stefaren og eks-kjæresten, og andre tilfeldige på ulike steder i New York.

Det hele begynte da 23 år gamle Maksim Gelman, en grafitti-artist opprinnelig fra Ukraina, spurte moren sin om å få låne Lexusen hennes, og fikk et “nei”.

Det endte med en krangel hjemme hos 23-åringen i Brooklyn, som eskalerte til flere knivepisoder rundt omkring i New York. Mannen var bevæpnet med fem kniver, og knivstakk blant annet sin egen stefar, eks-kjæresten sin og moren hennes.

I en stjålet bil kjørte han også på en fotgjenger, og knivstakk fire andre før han omsider ble arrestert på Times Square t-bane stasjon etter 28 timer, skriver ABC News.

Knivstakk eks-kjæresten

Knivdesperadoen startet sin ferd like etter klokken 05 fredag morgen, da Gelman knivstakk sin egen stefar, Aleksandr Kuznetsov, hjemme i deres leilighet i Brooklyn. Stefaren døde av skadene han fikk.

Like etterpå dro han hjem til eks-kjæresten i nærheten av sitt eget hjem, og knivstakk moren hennes til døde med en kjøkkenkniv.

Da eks-kjæresten kom hjem og oppdaget moren, jaget han henne med kniv, og fikk tak i henne til slutt. Hun døde også av skadene, sier politet.

Kjørte ned fotgjenger

Ferden gikk videre i en stjålet bil, nærmere bestemt morens Lexus. Han kolliderte med en annen bilist, som konfronterte 23-åringen med den elendige kjøringen. Det førte til at bilisten ble påført flere knivstikk, men han overlevde dramaet.

Videre på den ville ferden kjørte han ned en 62 år gammel fotgjenger, som døde av skadene.

Etter å ha drept fire personer på kort tid, så man ikke noe til 23-åringen før klokken 01 natt til lørdag. Da hadde han for lengst forlatt bilen med motoren gående, og konfronterte en taxisjåfør. Han gikk løs på han med kniv.

Like etter gikk han bort til et par i en bil, og knivstakk mannen flere ganger i hånden mens han truet til seg bilen. Både taxisjåføren og mannen i bilen overlevde.

Tatt på toget

Rundt klokken 08 på morgenen lørdag så en årvåken t-banepassasjer Gelman på t-banen, og gjenkjente han med et bilde i avisen, der drapene allerede stod omtalt. Han gikk av på første stopp, og fikk sagt i fra til politiet.

I mellomtiden bytter Gelman tog, og går løs på en tilfeldig passasjer med kniv i nakken og i hodet. Mannen overlevde. På det samme toget hadde politiet gått om bord etter å ha blitt tipset om at Gelman var på t-banen, og han ble raskt overmannet av politiet.

Gelman holdt i en blodig kjøkkenkniv, og hadde fire andre kniver på seg, da han ble tatt av politiet. Han sitter nå i varetekt

- Det er helt forferdelig. Vi aner virkelig ikke hvorfor han gjorde dette. Jeg kan ikke huske å ha opplevd noe lignende noen gang, sier talsmann for politiet, Raymond Kelly.

Gelman har blitt pågrepet ti ganger tidligere, hovedsakelig relatert til narkotikabruk og tagging. Hans forklaring til politiet beskrives som "usammenhengende", melder nyhetsbyrået AP.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært