Meny

Romøren fikk den siste VM-plassen

Bjørn Einar Romøren levde farlig, men fikk VM-plass da uttaket ble klart søndag. (Foto: Terje Bendiksby, SCANPIX)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bjørn Einar Romøren levde farlig, men hans VM-drøm i Holmenkollen ble reddet da hoppernes VM-uttak ble klart søndag.

– Jeg burde kanskje vært lettet, men jeg velger å heller være innbitt fram mot VM. Veldig deilig å være med, men jeg skal også bidra i VM. Derfor har jeg klart å riste av meg den store skuffelsen fra kvalifiseringen fredag, sa Romøren, som fikk beskjeden om VM-plassen av hoppsjef Clas Brede Bråthen umiddelbart etter søndagens renn i Vikersund.

– Jeg skal ha all konsentrasjonen min mot de kommende dagene. Det blir nok til at jeg legger inn en hardøkt med vekter allerede mandag for virkelig å kjenne blodsmakten igjen. Da kan jeg kanskje få tilbake litt av følelsen av å få brukt beina. Onsdag er det hopping i normalbakken i Vikersund, sa Hosle-hopperen.

– Romøren misset i kvalifiseringen, men etter det har han kjempet hardt som prøvehopper. Det er ikke noe ideelt å være for en tidligere verdensrekordholder, men han har vært ydmyk og offensiv og gjort det mye bedre. Vi har testet ut hans oppførsel, og det har han bestått. Derfor er han med på VM-laget, sa landslagssjef Mika Kojonkoski til NTB.

Les også: Evensens store gjennombrudd

Populært