Meny

- Hele Norge forlanger gull

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hele Norge forlanger at vi skal ta gull i Holmenkollen. Vi har et tøft press på oss, sier landslagstrenerne i langrenn, Morten Aa Djupvik og Egil Kristiansen.

(ABC Nyheter): Tenk dere at Petter Northug blir hekta av lasset av Dario Cologna, Marcus Hellner og Lucas Bauer, at Marit Bjørgen blir slått av Justyna Kowalzcyk, Charlotte Kalla og ei ukjent russiske jente. At Norges herrer blir nummer fire på stafetten og at damelaget får bronse.

Da er det tre herremenn som får svi: Langrennssjef Åge Skinstad, herretrener Morten Aa Djupvik og dametrener Egil Kristiansen.

Les også: Marit Bjørgen ikke suveren i VM

Ingen Bjørgen-dominans

Et VM i Holmenkollen uten at «Ja vi elsker» blir spilt på langrennstadion vil bety nasjonal nedtur, sportskrise og landesorg med portforbud. Da faller dommen over landslagsledelsen.

Og den blir neppe nådig.

- Når vi er på samling her i Seiser Alm, snakker vi ikke så mye om VM. Vi prøver å legge det på hylla og heller ha fokus på arbeidsoppgavene våre. Først når pressen kommer, snakkes det om VM og Holmenkollen, sier Egil Kristiansen til ABC Nyheter.

- Jeg har sagt at Marit Bjørgen ikke kommer til å dominere i Holmenkollen slik alle forventer. Som i andre mesterskap, kommer det andre jenter som er skikkelig godt forberedt. Jeg har kontrakt ut 2012, men om jeg får beholde jobben hvis jentene ikke lykkes i Holmenkollen, er ikke opp til meg, sier Kristiansen videre.

Kostbar spøk?

Morten Aa Djupvik slang med leppa under åpningsrennet på Beitostølen i november. Det angrer han på i dag.

- Jeg sa på spøk at hvis de norske gutta ikke tar gull på stafetten, skulle jeg ta min hatt og gå. Spøken ble tatt alvorlig opp av media. Selvfølgelig forstår jeg at folk ønsker seg gull i Kollen, men tro meg: Det gjør vi også. Å stå øverst på pallen der oppe, er uhyre vanskelig, sier Morten Aa Djupvik.

Men også han er realist.

- Det er ikke jeg som bestemmer om jeg får beholde jobben etter VM. Jeg forholder meg til kontrakten. Samtidig er dette en jobb jeg trives veldig godt i så jeg håper på det beste. Folkefest blir det uansett om vi vinner gull eller ikke, avslutter han.

Populært