Meny

Nordmann sier han er uskyldig

Denne fantomtegningen er blant sporene politiet i Filippinene brukte som grunnlag for å arrestere den 49-årige nordmannen (Foto: Cebu police).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pågrepet på Filippinene for drapet på den 6-årige jenta Ellah Joy.

En 49-årig nordmann er pågrepet på øya Cebu på Filippinene for drapet på en 6 år gammel filippinsk jente. Det er ikke tatt ut siktelse.

Selv sier 49-åringen til sin advokat at han er uskyldig og at politiet må ha «forvekslet ham med en annen», melder NRK.

6-årige Ellah Joy Pique skal ha blitt kidnappet på vei fra skolen. En mann og en kvinne skal ha blitt observert da de hentet henne. Senere ble jenta funnet død, innrullet i et laken ved foten av en klippe, melder den filippinske avisen Global Nation.

- Har fotoalibi

Nå håper den arrresterte nordmannen at bildene han har tatt på turen skal gi ham alibi.

- Jeg er hobbyfotograf, og har bilder fra hele den aktuelle dagen (8.februar) som er datostemplet og full pakke, så dette er godt dokumentert, sier han til VG.

Han sier også at han har kledd av seg for politi og presse, for å bevise at han ikke har tatoveringer, slik mannen som vitner beskrev hadde.

Den drepte jenta skal ha hatt blåmerker og et stort kutt i hodet da hun ble funnet, skriver lokale medier.

Kritiserer politiet

Nordmannen ble arrestert i det han forsøkte å fly ut av landet. Han var da sammen med en filippinsk kvinne som han er forlovet med. Politiet knytter også henne til drapet.

Mannen kritiserer nå filippinsk politi for måten de har håndtert saken.

- Mens vi satt fanget på flyplassen, lot politiet vitnene komme inn til oss sammen med jentas foreldre, og så ble alle enige om at det måtte være oss som var etterlyst. Du kan jo bare tenke deg hvilke følelser som var i sving, sier mannen.

Politiet sier til lokalavisen Cebu Daily news at de tror at flere en to mennesker var ansvarlig for å dumpe liket av piken.

UD bistår

Arrestasjonen skal ha skjedd på bakgrunn av polititegninger. Nordmannen ble identifisert av en lokal hallik og en venn av den døde jenta.

Ifølge Global Nation er fem barn tatt med på politistasjonen for å identifisere den arresterte nordmannen.

- Vi bistår med å å gjøre ham klar over sine rettigheter og med å finne en lokal advokat, som han har krav på etter filippinsk lov, sier kommunikasjonsrådgiver Frode Andersen i UD til VG Nett.

Nordmannen kontaktet selv UD etter arrestasjonen.

- Vi ble oppringt av vedkommende i natt der han ba om assistanse. Han ringte fra politiets varetekt, sier Andersen.

Politiet i Cebu etterforsker samtidig et forsøk på å bortføre ei jente på 14-år, etter en mann i en rød bil skal ha forsøkt å følge etter henne.

Saken blir oppdatert

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Populært