Meny

Rooney-perle felte City

Wayne Rooneys makeløse brassespark fikset tre United-poeng i Manchester-derbyet mot City. Foto: Scanpix/Reuters.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med et mektig brassespark sendte Wayne Rooney den gule ballen i Manchester City-buret. Det sikret United 2-1-seier i lørdagens intense byderby.

Vinnermålet 12 minutter før slutt var av den vakreste sorten. Nani la inn, Rooney sto med ryggen mot mål og løftet hele kroppen. Med høyrefoten brassesparket den tidligere Everton-spissen ballen opp i krysset. Joe Hart rakk ikke å flytte seg, og kunne bare måpende se at Manchester United gikk opp i ledelsen for annen gang. Rooney viste en utrolig spenst blandet med de beste avslutteregenskapene da han avgjorde lørdagens byoppgjør på Old Trafford.

– Har du scoret slike mål før?

– Ja, jeg scoret et slikt på skolen, sa Rooney til TV 2 Premier League.

– Jeg har aldri sett noe lignende. Et overveldende mål, sa United-manager Alex Ferguson.

Manchester City har ikke vunnet ligaen siden 1968, og med tapet mot de røde kan årets gullambisjoner langt på vei legges på is. Åtte poeng skiller lagene, i tillegg til at United har spilt én kamp mindre. Det skal godt gjøres for Roberto Mancinis mannskap å kutte den luken i innspurten. Manchester City sliter på Old Trafford. Bare én av de siste 27 kampene der er endt seier for de himmelblå.

Nanis niende

David Silva burde gitt gjestene ledelsen etter fire minutter. Han kom alene med Edwin van der Sar i United-målet, men ballen trillet like utenfor stolpen. Litt mot spillets gang ordnet Nani 1-0 til hjemmelaget fire minutter før hvilen. Et utspill fra van der Sar havnet hos Rooney, og etter hvert kunne Ryan Giggs med et nydelig gjennomspill sette opp Nani. Portugiseren scoret iskaldt med venstrefoten. Målet var hans niende i ligaen for sesongen.

Dyrekjøpte Edin Dzeko ble kastet innpå hos City etter 60 minutter. Det ga rask effekt. Fem minutter senere kom utligningen. Et innlegg fra Shaun Wright-Phillips, også han innbytter, havnet hos Dzeko. Bosnieren knallet til, og via David Silva gikk ballen i mål. Spanjolen ble kreditert målet, men det var United som skulle få det siste ordet.

Instinkt

Med Wayne Rooneys lekre perle ligger veien åpen for at manager Alex Ferguson og United tar sitt 19. ligagull. 2010/11-sesongen kan bli året der de «røde djevlene» omsider passerer Liverpool i antall ligagull.

– Etter tapet sist (mot Wolverhampton) var det viktig at vi slo tilbake mot City. Disse tre poengene holder oss på toppen (av tabellen), sa Rooney.

– Var det rent instinkt den avslutningen?

– Ja, jeg tror det, sa matchvinneren.

(©NTB)

Populært