Meny

Mørbanket og skuffet, men skadefri

Aksel Lund Svindal slapp med skrekken etter uhellet i Garmisch-Partenkirchen. Foto: Scanpix/Reuters.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aksel Lund Svindal var sjanseløs i medaljekampen. Han kom til mål mørbanket og skuffet, men heldigvis skadefri etter 5.-plassen i utforrennet.

– Jeg føler meg temmelig mørbanket nå, men tror ikke noe er skadet. Jeg føler i hvert fall at alt er i orden med både knær og rygg, sa Aksel Lund Svindal da han noen minutter etter målgang møtte det norske pressekorpset i VM.

Han hoppet for langt helt mot slutten og tapte en del tid på det, men han mistet også tid til de beste langt oppe i traseen.

Gullet gikk litt overraskende til canadieren Erik Guay. Han var 32 hundredeler foran Didier Cuche på sølvplass. Bronsen gikk til Christoph Innerhofer, som var 76 hundredeler bak. Avstanden fra Guay til Svindal var på 1,42 sekund, så det norske håpet var nesten sju tideler fra en plass på seierspallen.

Han klarte ikke å bremse skikkelig etter å ha kommet i mål, gikk over ende og raste inn i sikkerhetsputene. Der fikk den tidligere opererte skulderen hans en smell, men det så ikke ut som om den ble skadet heller, heldigvis.

Tapte mye

– Det lange hoppet helt mot slutten sugde de siste kreftene mine. Der hoppet jeg altfor langt og tapte veldig mye, fortalte Svindal som klaget på litt svimmelhet i minuttene etter at han var kommet i mål.

Landslagslege Ola Rønsen undersøkte Svindal med en gang han kom på hotellet og kunne berolige alle med at det ikke er snakk om noen alvorlig skade.

– Aksel har vondt i rumpa og skulderen. Han er skikkelig forslått, men det er ikke noe alvorlig. Han får behandling for dette. Jeg føler også opp den svimmelheten han klagde på, men det er ikke snakk om noe slag eller skade mot hodet, men heller en ganske vanlig reaksjon etter å ha tatt seg skikkelig ut.

– Alt tyder på at Svindal er i gang igjen med superkombinasjon mandag, slo Rønsen fast overfor NTB lørdag ettermiddag.

Ga gass

– Jeg forsøkte å gi gass, men følte at det ikke var så bra. Jeg var i alle fall ikke særlig fornøyd med det jeg presterte på toppen. Videre nedover var kjøringen min ganske bra, ja, bortsett fra det lange hoppet da, sa Svindal til NTB.

Han mistet balansen da han skulle bremse opp i målområdet etter å ha passert målstreken og braste inn i sikkerhetsputene. Det var da han fikk en skikkelig smell i den skulderen han opererte etter sesongen i fjor.

– Jeg har sett at mange av de andre også har hatt problemer med oppbremsingen, men i dag var jeg den som avgjort hadde de største problemene, mente Svindal.

Han er nå ferdig med to av fire VM-konkurranser, og det er bare å slå fast at han ikke har fått noen spesiell god start på mesterskapet. I super G-rennet endte det med at han kjørte ut, og så ble det en skuffende femteplass i utforen.

Mandag skal han kjøre superkombinasjonen, der både Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud må regnes blant medaljekandidatene. (©NTB)

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært