Meny

Presser på for retur til Etiopia

Norske myndigheter jobber nå hardt for å få i stand en utleveringsavtale med Etiopia. Foto: Morten Holm / Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utenriksdepartementet sier de nå legger ressurser i å få sluttført en utleveringsavtale med Etiopia. Det kan medføre tvangsutsendelse for flere av de sultestreikende i Oslo domkirke.

Forhandlingene har pågått siden i fjor sommer, men kommunikasjonsrådgiver Frode O. Andersen i UD vil overfor Vårt Land ikke gi noe anslag på når de venter et resultat.

– Det kan jeg ikke si, men vi legger en del ressurser i å få sluttført dem, sier han.

Les også: - Fraskriver seg ansvaret for papirløse flyktninger

Norge har i dag ingen utleveringsavtale med landet på Afrikas Horn. Det er den norske ambassaden i Addis Abeba som på vegne av Justisdepartementet står for de praktiske gjennomføringene av forhandlingene.

Kritikere av forhandlingene påpeker at menneskerettighetene er svekket i landet de siste årene og at mange av etiopierne i Norge er opposisjonelle og risikerer forfølgelse.

I motsetning til de fleste andre europeiske land har ikke Norge noen form for amnestiordninger for innvandrere som har oppholdt seg ulovlig i lang tid i landet.

Helsesituasjonen til de rundt 60 etiopierne som sultestreiker i Oslo domkirke etter at papirløse asylsøkere mistet arbeidstillatelsen i Norge, ble fredag meldt å være bedre av legene. De har holdt ut i fem døgn, men har nå begynt å drikke vann. (©NTB)

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært