Meny

Obama: – Egypt blir aldri mer det samme

– Det egyptiske folket vil ikke nøye seg med noe mindre enn fullverdig demokrati, sier USAs president Barack Obama (bildet). På en pressekonferanse i Washington fredag sa Obama at hele verden opplevde et historisk øyeblikk, da den egyptiske statssjefen Hosni Mubarak bøyde seg for en folkelig protestbølge og dro fra landet. Han ba de nye lederne i Kairo innføre et troverdig demokrati. Foto: AFP / SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det egyptiske folket har talt, og Egypt blir aldri mer det samme, sier USAs president Barack Obama. Han oppfordrer de nye egyptiske lederne til å innføre et troverdig demokrati.

Obama sa på en pressekonferanse i Washington fredag at hele verden opplevde et historisk øyeblikk, da den egyptiske statssjefen Hosni Mubarak bøyde seg for en folkelig protestbølge og gikk av. Mubarak har overlatt makten i Egypt til hæren.

– Egypterne har inspirert oss alle, framholdt den amerikanske presidenten.

– Men det som til nå har skjedd i Egypt, innebærer ikke en slutt på utviklingen, det er bare en begynnelse, fortsatte Obama.

– Ved å gå av, besvarte president Mubarak det egyptiske folkets hunger etter forvandlinger. Egypterne har gjort det klart at de ikke slår seg til ro med noe mindre enn ekte demokrati, understreket han videre.

Obama forsøkte ifølge nyhetsbyrået AFPs analyse av hans bemerkninger å strekke ut en hånd til muslimske ledere i andre land enn Egypt.

Egypterne har vist at veien til rettferdighet ikke går gjennom vold, sa USAs president.

Populært