Meny

Stoltenberg: – Historisk avgang i Egypt

– Egypt står nå overfor store utfordringer, og det er avgjørende at alle krefter bidrar til en fredelig overgang til et demokratisk styresett, sier statsminister Jens Stoltenberg. Foto: Lise Åserud / Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Mubaraks avgang er historisk, ikke bare for Egypt, men for hele regionen, sier statsminister Jens Stoltenberg (Ap).

Stoltenberg skriver i en uttalelse at en bred folkevilje har vunnet igjennom.

Mubaraks avgang innebærer at demonstrantenes viktigste krav er blitt innfridd. Dette åpner muligheten for at en reell demokratiseringsprosess kan finne sted, skriver Stoltenberg.

– Egypt står nå overfor store utfordringer, og det er avgjørende at alle krefter bidrar til en fredelig overgang til et demokratisk styresett, understreker statsministeren.

Les også: - Sender sjokkbølger

Det er svært viktig at man nå ser en reell utvikling mot et demokratisk Egypt der menneskerettighetene blir fullt ut respektert, fremholder han.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre snakket fredag ettermiddag med Den arabiske ligas generalsekretær Amr Moussa og fredsprisvinner Mohamed ElBaradei.

Begge understreket at demokratibevegelsen har bred folkelig deltakelse, og at tydelige reformer er avgjørende for at folk kan uttrykke sin demokratiske vilje, heter det i uttalelsen fra statsministeren.

Les også: - Mubarak går av

 – De to siste ukene har vist at det finnes en omfattende liberal og demokratisk bevegelse som gir grunn til fremtidshåp for landet. Regjeringen ønsker å støtte opp under det viktige arbeidet som det egyptiske folk nå skal ta fatt på, sier statsminister Stoltenberg.

Populært